22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Microsoft: Χάνει 200 περίπου δολάρια από κάθε Xbox που πωλείται

    Μπορεί οι κονσόλες να έρχονται συνήθως σε μικρές συσκευασίες, όμως στην πραγματικότητα το κόστος κατασκευής τους είναι εξαιρετικά υψηλό. Δεν προκαλεί επομένως εντύπωση ότι εν μέσω κρίσης και συνεχών ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες, η Microsoft χάνει σοβαρά χρήματα για κάθε κονσόλα που πουλάει. Το ποσό υπολογίζεται σε περίπου 200 δολάρια ανά Xbox.

    Το γεγονός αυτό εξηγεί και τις πρόσφατες δηλώσεις του μεγάλου αφεντικού του Xbox Phil Spencer, ο οποίος, πριν από λίγες μέρες ανέφερε ότι η εταιρεία δε θα μπορέσει να αποφύγει την αύξηση των τιμών σε κάποια είδη. Ο ίδιος σε συνέντευξή του στο CNBC, επιβεβαίωσε ότι η Microsoft χάνει 100 δολάρια κάθε φορά που πουλά ένα Xbox Series X στην τιμή των 500 δολαρίων, ενώ χάνει 200 δολάρια από το οικονομικότερο Xbox Series S των 300 δολαρίων.

    Δεν είναι η πρώτη, βέβαια, φορά που ακούμε ότι η Microsoft και η Sony δεν κερδίζουν αλλά χάνουν χρήματα από τις κονσόλες. Η μόνη εξαίρεση αυτή τη στιγμή είναι η Nintendo, η οποία καταφέρνει να έχει κέρδος, έστω και μικρό, από τα Switch και Wii (6 περίπου δολάρια ανά κονσόλα).

    Πάντως, όπως έχει αναφέρει ο Spencer, οι αυξήσεις στα προϊόντα της εταιρείας δε θα έρθουν μέσα στις γιορτές, θεωρείται όμως δεδομένο ότι σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Gotham Knights Review

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles