14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η αποκάλυψη ότι ο Microsoft Edge αποθαρρύνει χρήστες από το να χρησιμοποιήσουν Chrome ή Firefox!

    Κάτι που συζητείται πολύ τις τελευταίες ώρες, ειδικά στα αμερικανικά μέσα τεχνολογίας, είναι ότι η Microsoft φαίνεται πως ακολουθεί μία ιδιαίτερα “επιθετική” πολιτική προώθησης του νέου Edge browser των Windows 10, “πιέζοντας” με τον τρόπο της χρήστες να τον προτιμήσουν από εναλλακτικές επιλογές, όπως ο Chrome ή ο Firefox.

    Οι πρώτες σχετικές αναφορές έγιναν από τα sites VentureBeat και Marketing Land, σημειώνοντας ότι συγκεκριμένες αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης Bing στα Windows 10 είχαν ως αποτέλεσμα να “προμοτάρεται” ο Edge.

    Bing-Firefox-2

    Έτσι, όπως βλέπετε και στη φωτό, όταν χρήστες προσπάθησαν να αναζητήσουν τον Google Chrome ή τον Mozilla Firefox από τον Edge Browser, μία σκουρόχρωμη μπάρα εμφανίστηκε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, συνιστώντας τη χρήση του Edge με button “Μάθετε γιατί”. Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι οι αναφορές σημειώνονται μόνο από χρήστες στις ΗΠΑ, χωρίς επιβεβαίωση προς το παρόν αν αυτό έχει παρατηρηθεί και σε άλλες αγορές. 

    dont_use_chrome

    Ποια είναι, σε κάθε περίπτωση, η απάντηση της Microsoft για το ζήτημα; Όπως σημείωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σχολιάζοντας το θέμα που έχει προκύψει στο γνωστό αμερικανικό site τεχνολογίας The Verge: “Ο Microsoft Edge έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα Windows 10 με χαρακτηριστικά και λειτουργίες που βελτιώνουν την εμπειρία πλοήγησης όπως η Cortana και τα Web Note και Quick Answers. Αυτές οι ειδοποιήσεις δημιουργήθηκαν ώστε να παρέχουν στους χρήστες μία γρήγορη και εύκολη πληροφόρηση ότι μπορούμε να τους βοηθήσουμε να γνωρίσουν καλύτερα αυτές τις εμπειρίες που τους προσφέρουμε. Με αυτή την αφορμή να σημειώσουε ότι με τα Windows 10 μπορείτε εύκολα να επιλέξετε browser αλλά και τη μηχανή αναζήτησης της επιλογής σας”.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles