21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Microsoft: Εξηγεί την “αλλόκοτη” συμπεριφορά του Bing AI chat

    Η Microsoft λάνσαρε την προηγούμενη εβδομάδα το Bing AI chat για τον Edge browser. Από την πρώτη ημέρα το νέο εργαλείο βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και όχι πάντα για τους σωστούς λόγους. Παρά το γεγονός ότι το bot του Bing έχει να προσφέρει αρκετά (π.χ πληροφορίες για ταξίδια, προγράμματα γυμναστικής κ.α.), οι χρήστες άρχισαν να παρατηρούν ότι δίνει αρκετές λάθος πληροφορίες και επιδεικνύει ασυνήθιστη συμπεριφορά σε κάποιες περιπτώσεις.

    Μια από τις περίεργες συζητήσεις φορούσε το Avatar: The Way of the Water, για το οποίο αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες, αφού η ταινία δεν έχει βγει στις αίθουσες. Το bot θεωρούσε ότι χρονικά βρισκόμαστε ακόμα στο 2022. Στη συνέχεια, χαρακτήρισε το χρήστη “ισχυρογνώμονα”, επειδή προσπαθούσε να του εξηγήσει το λάθος.

    Τώρα η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα ένα blog post, το οποίο εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει και το ζήτημα που έχει προκύψει. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι μακροσκελείς συζητήσεις, δηλαδή αυτές που ξεπερνούν τις 15 ερωτήσεις, οδηγούν τα πράγματα…εκτός ορίων. Το Bing αρχίζει και επαναλαμβάνεται και δίνει απαντήσεις που δεν είναι βοηθητικές, σε τόνο που δεν ταιριάζει με αυτό που επιθυμεί η εταιρεία. Αυτό συμβαίνει γιατί οι απανωτές ερωτήσεις κάνουν το bot να “ξεχνά” αυτό που προσπαθούσε αρχικά να απαντήσει. Προκειμένου να διορθώσει το πρόβλημα, η Microsoft σκέφτεται να προσθέσει ένα εργαλείο που θα επιτρέπει στο χρήστη να κάνει reset στις αναζητήσεις του και να ξεκινά από την αρχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Samsung One UI 5.1 έρχεται στις συσκευές Galaxy με τη νέα σειρά Galaxy S23 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles