19.1 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
More

  Η Microsoft Hellas σε συνεργασία με την Epson κάνει δωρεά 30 tablets με Windows 8 και ένα διαδραστικό βιντεοπροβολέα νέας γενιάς στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία

  Στο πλαίσιο εισαγωγής των νέων τεχνολογιών στη διδακτική πράξη όπου η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία πρωτοστατεί με την εφαρμογή του ψηφιακού σχολείου στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία με επιτυχία εδώ και χρόνια, η Microsoft Hellas σε συνεργασία με την Epson,  έρχεται αρωγός και ενισχύει την υλικοτεχνική υποδομή της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, με σκοπό τη δημιουργία μιας ακόμη πρότυπης τάξης σύμφωνα με το μοντέλο ανάπτυξης δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.

  EPSON_MICROSOFT_ARSAKEIO_A

  Ειδικότερα, προχωρούν στη δωρεά του απαραίτητου υλικού για τον εξοπλισμό μιας αίθουσας με 30 tablets λογισμικού Windows 8, καθώς και με ένα διαδραστικό βιντεοπροβολέα νέας γενιάς, τον ΕΒ-485Wi, με στόχο το μάθημα να γίνεται πλήρως διαδραστικό και ενδιαφέρον για όλους τους μαθητές, οι οποίοι θα μπορούν να συμμετέχουν περισσότερο ενεργά στη διαμόρφωση της πορείας του μαθήματος, αλλά και να «οπτικοποιούν» σε πραγματικό χρόνο όλα όσα διαβάζουν.

  Ο διαδραστικός βιντεοπροβολέας EB-485Wi της Epson επιλέχθηκε λόγω της δυνατότητας προβολής από πολύ κοντινή απόσταση (μόλις 31cm), της μεγάλης διάρκειας ζωής της λάμπας λόγω της μεγάλης χρήσης που προϋποθέτει η προβολή σε καθημερινή βάση, της υψηλής απόδοσης σε έγχρωμη και λευκή εικόνα 3.100 lumens –απαραίτητη προϋπόθεση για φωτεινές αίθουσες– και της διάδρασης που προσφέρει.

  Η κ. Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου της Epson στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε στη δημιουργία της πρότυπης τάξης των Αρσακείων και Τοσιτσείων σχολείων. Σε αυτή μέσω της διάδρασης τα μαθήματα γίνονται πιο συμμετοχικά και η μάθηση βασίζεται στην αλληλεπίδραση. Αισθανόμαστε βαθιά ότι προάγοντας την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών υποδομών του μέλλοντος συμβάλλουμε ουσιαστικά στην εκπαιδευτική και επιστημονική πρόοδο της χώρας.»

  Επίσης, οι ταμπλέτες που προσφέρει η Microsoft διαθέτουν την πλήρη σουίτα του Office, εφαρμογές augmented reality, εφαρμογές διαδραστικών πειραμάτων, test και 3D απεικονίσεις  βιολογίας και μηχανικής, καθώς και το λογισμικό διαχείρισης τάξης Class Policy, δωρεά από την εταιρεία AssistX Education. Η εγκατάσταση και παραμετροποίηση της αίθουσας είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρίας Active computer system.  Στην νέα πρότυπη αίθουσα μέσα από εφαρμογές δημιουργίας και ανάπτυξης υλικού, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσω του μαθήματος, να ανακαλύψουν το ταλέντο τους στην τέχνη και τη μουσική και να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια.

  Η  πρότυπη τάξη θα στεγαστεί στα Αρσάκεια Σχολεία της Θεσσαλονίκης και θα χρησιμοποιείται από τους μαθητές για τη διεξαγωγή καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

  Παράλληλα, στo πλαίσιo της διάχυσης καλών πρακτικών στην κοινότητα, θα προσκαλούνται σχολεία για τη διεξαγωγή σεμιναρίων και εκπόνηση μαθητικών εργασιών, με στόχο την ανάπτυξη της ομαδικότητας και την ανταλλαγή γνώσεων.

  Η τάξη θα λειτουργήσει πιλοτικά για το έτος 2014-2015, ενώ τα παιδαγωγικά αποτελέσματα των εργασιών θα παρουσιαστούν το 2015 σε ημερίδα, απευθυνόμενη στην κοινότητα των εκπαιδευτικών.

  Ο κ. Σωτήριος Γκλαβάς Υπεύθυνος ψηφιακού προγράμματος Αρσακείου και μέλος του Δ.Σ. της Φ.Ε., δήλωσε «Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία προσπαθεί πάντα να βρίσκεται στην πρωτοπορία των εκπαιδευτικών μεθόδων και πρακτικών. Στο πλαίσιο αυτό εξοπλίζει σταδιακά τα Αρσάκεια και Τοσίτσεια Σχολεία με αίθουσες tablet, χάρη στις οποίες εξασφαλίζεται η ένας προς έναν εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός μπορεί να παρακολουθεί κάθε μαθητή χωριστά και η διδασκαλία να γίνεται προσωποποιημένα. Η συνεργασία με τη Microsoft και την Epson αποτελεί στρατηγική επιλογή και διασφαλίζει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα στη χρήση των μέσων και αποτελεί εγγύηση για την καλή λειτουργία των αιθουσών tablet που εξοπλίζουμε.»

  Η κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, CEO της Microsoft Hellas, δήλωσε : «Eίμαστε πάντα δίπλα στους νέους και νιώθουμε περήφανοι που συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών υποδομών με κάθε ευκαιρία που μας δίνεται. Ελπίζουμε η παρούσα δράση να αποτελέσει παράδειγμα για τη δημιουργία περισσότερων προτύπων τάξεων και την υλοποίηση αντιστοίχων πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της δημιουργίας πολυδιάστατων πολιτών, καταρτισμένων στις νέες τεχνολογίες»

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles