18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Το Microsoft HoloLens έρχεται μέσα στο Α’ τρίμηνο του 2016, αλλά θα είναι μόνο για… developers!

    To headset επαυξημένης πραγματικότητας, Microsoft HoloLens, αυτή τη στιγμή αποτελεί ένα από τα πιο “hot gadgets” στον κόσμο των νέων τεχνολογιών. H Microsoft έχει βάλει σαν στόχο να εισαγάγει τον κόσμο στην εποχή του augmented reality και παρόλο που το HoloLens απέχει αρκετά από το να ολοκληρωθεί και να κυκλοφορήσει σε consumer μορφή, είναι μία συσκευή που δεν χωράει αμφιβολία ότι τραβάει σαν τον μαγνήτη τα βλέμματα των απανταχού tech geeks…

    microsoft-hololens-lg-1500x1000

    Μπορεί να έχουμε κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας του, ωστόσο για να συμπληρωθεί το πάζλ έλειπαν ορισμένα βασικά κομμάτια που αφορούσαν στην τιμή και το πότε τελικά θα κάνει την εμφάνιση του. Τα παραπάνω ερωτήματα απαντήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στο σημερινό Lumia event που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, καθώς οι υπεύθυνοι της Microsoft ανακοίνωσαν επισήμως ότι το HoloLens θα κάνει την εμφάνιση του μέσα στο Α’ τρίμηνο του 2016. Αυτή φυσικά δεν θα είναι η τελική έκδοση του augmented reality συστήματος που ετοιμάζει o κολοσσός των νέων τεχνολογιών, καθώς πρόκειται για το development edition, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τους developers που φιλοδοξούν να αναπτύξουν τις πρώτες εφαρμογές για το HoloLens (οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει για τους ενδιαφερόμενους). Όσον αφορά το κόστος του, οι δημιουργοί που θα θελήσουν να το αποκτήσουν θα πρέπει να δαπανήσουν το ποσό των 3.000$! Αν και η προαναφερθείσα τιμή σίγουρα τρομάζει λίγο τους καταναλωτές, το ευχάριστο είναι ότι η τελική έκδοση του augmented reality headset της Microsoft θα στοιχίζει πολύ λιγότερο.

    windows10hololens120080

    Πέραν της τιμής και της διάθεσης της developer’s kit edition του HoloLens, οι υπεύθυνοι της Microsoft παρουσίασαν στη διάρκεια του event και το Project XRay, ένα εντυπωσιακό augmented reality shooter, το οποίο ξεδίπλωσε πλήρως τη δυναμική του HoloLens, ανοίγοντας μας την όρεξη για τη συνέχεια. Δείτε και το video που ακολουθεί για να πάρετε μία καλή γεύση και να πάθετε… πλάκα με τις μοναδικές δυνατότητες του HoloLens της Microsoft!

    https://youtu.be/1NkoS0vNQTY

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles