21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Σημαντικό κενό ασφαλείας στον Internet Explorer

    Η αμερικανική εταιρεία προειδοποιεί τους καταναλωτές για ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στον web browser της, που μπορεί να επιτρέψει σε hackers που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο με ένα χρήστη να αποκτήσουν πρόσβαση και δικαιώματα χρήσης στον υπολογιστή του.

    microsoft

    Το πρόβλημα αφορά όλες σχεδόν τις εκδόσεις του Internet Explorer για Windows (από την 6 έως την 11), με τη Microsoft να σημειώνει ότι έχει λάβει γνώση “περιορισμένων, στοχευμένων επιθέσεων” που το εκμεταλλεύονται. Με βάση αυτή την ευπάθεια, κάποιος hacker μπορεί να αποκτήσει δικαιώματα admin στον υπολογιστή ενός χρήστη, έχοντας τη δυνατότητα να έχει τον πλήρη έλεγχό του, να διαγράψει προγράμματα και δεδομένα κ.ο.κ.

    Η ευπάθεια γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη σε περίπτωση που ο χρήστης έχει ακόμη εγκατεστημένα τα Windows XP, για τα οποία η Microsoft σταμάτησε την υποστήριξη πριν από μερικές ημέρες. Όπως γράφει σχετικά ο ερευνητής Christian Tripputi από τη Symantec, “Οι χρήστες XP δεν είναι πλέον ασφαλείς και αυτή είναι η πρώτη ευπάθεια για την οποία δε θα διατεθεί patch“.

    http

    Η Microsoft συστήνει σε επιχειρήσεις και καταναλωτές που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το λειτουργικό να αναβαθμίσουν το σύστημά τους σε νεότερη έκδοση των Windows, ενώ αναμένεται, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, να διατεθεί fix για όλα τα λειτουργικά της, αλλά όχι για τα Windows XP.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles