13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Microsoft Notepad. Έρχεται το πρώτο update μετά από χρόνια

    Η Microsoft θα διαθέσει σύντομα νέα χαρακτηριστικά για την εφαρμογή Notepad των Windows. Ο τεχνολογικός γίγαντας δεν έχει ανανεώσει την εφαρμογή εδώ και χρόνια, ωστόσο το επόμενο Windows update θα περιέχει επιτέλους πρόσθετα χαρακτηριστικά. Είναι ξεκάθαρο ότι η Microsoft ακούει τα αιτήματα των χρηστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν το notepad για την συγγραφή κώδικα ή για να δουν Logs.

    update

    Σύντομα θα είναι δυνατή η εύρεση και αντικατάσταση λέξεων (find and replace), ενώ επίσης θα εφαρμοστεί και η δυνατότητα zoom in zoom out, με τη χρήση του control και της ροδέλας του ποντικιού. Επίσης, προστίθεται ένα εκτεταμένο line ending support, ώστε να μην υπάρχουν θέματα συμβατότητας με Unix και Linux που χρησιμοποιούν το LF, και το CR για τα Mac λειτουργικά.

    Η Microsoft προσθέτει επιτέλους και τη λειτουργία control + backspace για τη διαγραφή της τελευταίες λέξης, που υπάρχει εδώ και χρόνια στο Microsoft Office και σε άλλες δωρεάν παραλλαγές. Επίσης, θα υπάρξει ένα σημαντικό optimization για το άνοιγμα και την επεξεργασία μεγάλων αρχείων, όπως ένα wordlist ή ένα μεγάλο αρχείο Log.

    Τέλος, θα εισαχθεί μια χρήσιμη λειτουργία που θα επιτρέπει στο χρήστη να αναζητήσει στη μηχανή αναζήτησης Bing κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε μια λέξη ή πρόταση εντός του Notepad. Η ανανέωση που αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για λήψη αργότερα το 2018, θα έχει το όνομα Redstone 5. Ωστόσο έχουν γίνει αναφορές ότι το πολύ αναμενόμενο tabs feature (έξυπνες καρτέλες) για τον file explorer των Windows και για άλλες εφαρμογές δε θα κυκλοφορήσουν με το ίδιο update, αλλά αργότερα.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles