18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Microsoft Surface Pro 3. Το μεγαλύτερο tablet της εταιρείας (στις 12 ίντσες) θέλει να σε κάνει να ξεχάσεις το laptop σου

    Μικρό… tablet περίμεναν από τη Microsoft όλοι όσοι βρέθηκαν στο “small gathering” της εταιρείας στη Νέα Υόρκη σήμερα, μεγάλο τους προέκυψε. Και, για την ακρίβεια, το πιο μεγάλο Surface που είδαν ποτέ, με διάσταση οθόνης στις 12 ίντσες. Αυτό είναι το Microsoft Surface Pro 3 και θέλει να τα βάλει με το… laptop σου.

    Microsoft Surface Pro 3

    Πέρα από το ότι είναι το μεγαλύτερο tablet που έχει ανακοινώσει ποτέ η Microsoft, είναι, παράλληλα, το πιο… λεπτό προϊόν της αγοράς με επεξεργαστή Intel Core i7, καθώς έχει πάχος μόλις 9.1 χιλιοστά (έναντι 10.6 χιλιοστών του Surface Pro 2). 

    Το βάρος του είναι 800 γραμμάρια, ξεπερνώντας φυσικά αυτό των iPad και των Galaxy Tab, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία πρόταση που θέλει να ανταγωνιστεί το ultrabook/laptop και όχι απαραίτητα το tablet σου (μάλλον στο… Macbook Air στοχεύει η Microsoft με αυτό και όχι στο… iPad, αν κρίνουμε από το ότι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τοποθέτησε το Surface Pro 3 σε ζυγαριά (!) δίπλα στο πρώτο).

    surface-pro-3-vs-macbook-air

    Διαθέτει οθόνη 12 ιντσών ανάλυσης 2.160×1.440 pixels με αναλογία 3:2 και σχετικά μικρά bezels γύρω απ’ αυτήν, ενώ έρχεται σε μαύρο και ασημί χρώμα.

    Η συσκευή υποστηρίζει, όπως και το προηγούμενο μοντέλο, και stylus (Pen το ονομάζει η Microsoft) που θα σας φανεί χρήσιμο σε αρκετές εφαρμογές. Για παράδειγμα, μία έκδοση του Photoshop που έχει βελτιστοποιηθεί για το Surface Pro 3 επιτρέπει να δουλέψετε στη συσκευή τόσο με τα δάκτυλα όσο και με το stylus. Όσον αφορά το λειτουργικό, ενσωματώνονται φυσικά τα Windows 8.1 Pro.

    SurfacePro3Primary_Page

    Το Microsoft Surface Pro 3 διαθέτει ένα νέο kickstand που επιτρέπει στη συσκευή να κάθεται από την κλασική θέση (στις 22 μοίρες) έως σχεδόν επίπεδη (κλίση 150 μοιρών) ενώ υποστηρίζει και ένα νέο πληκτρολόγιo Type Cover, το οποίο είναι και αυτό αρκετά βελτιωμένο.

    Θα κυκλοφορήσει, τουλάχιστον σε ΗΠΑ και Καναδά, από τις 20 Ιουνίου με τις προπαραγγελίες να αρχίζουν από αύριο και την τιμή του να ξεκινάει από τα 799 δολάρια. Υπάρχουν, ωστόσο, διάφορες εκδόσεις για τη συσκευή, με επεξεργαστές Intel Core i3, Intel Core i5 και Intel Core i7. Στα 799 δολάρια κοστολογείται η έκδοση για τον Intel Core i5. Οι καταναλωτές που θέλουν Intel Core i5 θα κληθούν να πληρώσουν από 999 έως 1.299 δολάρια ανάλογα με την αποθηκευτικό χώρο και τη RAM της συσκευής, ενώ η τιμή του Surface Pro 3 φτάνει έως και τα 1.949 δολάρια στην έκδοση με τον Intel Core i7, 512GB αποθηκευτικό χώρο και 8GB RAM. Όλες οι εκδόσεις δε θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη ημέρα, ενώ, όσον αφορά τον υπόλοιπο πλανήτη, η Microsoft έκανε γνωστά τα σχέδιά της να το διαθέσει σε 26 ακόμη αγορές από τα τέλη Αυγούστου (στις οποίες, ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα).

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles