24.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Microsoft θέλει να σκοτώσει τα Windows RT (ή μάλλον να τα ενοποιήσει με τα Windows Phone)

    Η Microsoft φαίνεται ότι έχει βάλει ως στόχο να αλλάξει τα δεδομένα γύρω από τα Windows RT, την έκδοση των Windows που διαθέτει για tablets που τρέχουν με ARM-based επεξεργαστές και όχι με Intel και η οποία δεν έχει λάβει η αλήθεια ιδιαίτερα “θετικά” σχόλια έως τώρα. Τα Windows RT να θυμίσουμε ότι εκτελούν μόνο ενσωματωμένες εφαρμογές ή εφαρμογές που έχετε κατεβάσει από το Windows Store, με τους τρίτους κατασκευαστές να μην τα “υιοθετούν” πλέον στις προτάσεις τους, αλλά και τις πωλήσεις των σχετικών μοντέλων (βλέπε Surface της Microsoft) να μην έχουν εντυπωσιάσει. Έως σήμερα Microsoft και Nokia συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν, αυτό ωστόσο μάλλον δε θα κρατήσει πολύ, τουλάχιστον όπως ακριβώς τα γνωρίζουμε σήμερα…

    Η σχετική πρόθεση της αμερικανικής εταιρείας γίνεται επίσημη δια στόματος της Julie Larson-Green, Vice President, Microsoft Devices and Studio Executive. Η ίδια λέει χαρακτηριστικά: “Έχουμε τα Windows Phone 8. Έχουμε τα Windows RT και έχουμε και τα πλήρη Windows. Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να έχουμε και τα τρία”.

    Julie Larson-Green-Windows-RT

    Η Microsoft είχε δημιουργήσει στην ουσία, μία κλειστή περιορισμένη έκδοση του πλήρους λειτουργικού συστήματος της για υπολογιστές, το οποίο λειτουργούσε καλύτερα σε φορητές συσκευές. Τώρα, ωστόσο, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να την αποσύρει και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό φαίνεται πως είναι η ενοποίηση των Windows Phone 8 με τα Windows RT, ώστε να δημιουργηθεί ένα “υβριδικό” λειτουργικό σύστημα, που να μπορεί να λειτουργεί τόσο σε smartphones όσο και σε tablets. Κάτι τέτοιο θα ήταν θετική εξέλιξη και για τους developers, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε ενιαίο σύνολο από APIs, αλλά και συνολικά για την αγορά των apps. Οι φήμες θέλουν, μάλιστα, την αμερικανική εταιρεία να θέλει να αξιοποιήσει τον “πυρήνα” του Windows Phone OS γι’ αυτό το νέο “υβριδικό ” λειτουργικό που ίσως ετοιμάζει.

    Για να δούμε λοιπόν τι αλλαγές θα έχουμε στα λειτουργικά της Microsoft… Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση ύπαρξης λιγότερων και ενοποιημένων λειτουργικών δεν είναι μόνο στο μυαλό του Steve Ballmer και της ομάδας του, καθώς τόσο η Google όσο και η Apple φαίνεται πως εξετάζουν την πλήρη ενοποίηση των λειτουργικών τους κάποια στιγμή στο μέλλον. Και όσο οι συσκευές μεταξύ τους δεν έχουν πλέον τους αυστηρούς διαχωρισμούς που είχαν κάποτε, όπως αντιλαμβάνεστε κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, μόνο καλές μπορούν να θεωρηθούν.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles