18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Mini-Blackout στο Netflix προκαλεί… πανικό, αλλά τέλος καλό, όλα καλά!

    Με 1.5 και πλέον δισεκατομμύρια ανθρώπους κλεισμένους στα σπίτια τους, το Netflix αποτελεί «σανίδα σωτηρίας», καθώς παίζει και αυτό το ρόλο του στην προσπάθεια που γίνεται για την εξομάλυνση της καμπύλης των κρουσμάτων του κορονοϊού. Αν και όπως θα γνωρίζετε υπάρχουν πολλές εναλλακτικές (πολύ περισσότερο στο εξωτερικό), παρόλα αυτά η δημοφιλής υπηρεσία streaming είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς στην κατηγορία της. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο παρακολουθούν ανελλιπώς τις αγαπημένες σειρές και ταινίες στο Netflix, για αυτό μπορείτε να φανταστείτε το τι πανικός τους έπιασε όταν το πρωινό της 25ης Μαρτίου παρουσιάστηκε ένα σύντομο Blackout στην υπηρεσία, το οποίο επηρέασε τις Η.Π.Α και την ευρύτερη περιοχή της Μεγάλης Βρετανίας!


    Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το DownDetector.com, υπήρξαν περισσότερα από 1600 reports παραπόνων στην γνωστή υπηρεσία (από μόλις 25 που ήταν την προηγούμενη ώρα). Ένα 41% των χρηστών εξέφρασε τα παράπονα του για λόγους αδυναμίας σύνδεσης, 35% είχε πρόβλημα με το video streaming, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 23% ανέφερε ότι δεν είχε πρόσβαση στη γνωστή υπηρεσία μέσω του website της. Ένας υπεύθυνος του Netflix ανακοίνωσε πως όντως το πρωινό της 25ης Μαρτίου παρουσιάστηκε πρόβλημα τεχνικής φύσεως στην υπηρεσία, ωστόσο αυτό διορθώθηκε άμεσα και τώρα όλα λειτουργούν ομαλά. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε όλα τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε μια εντεινόμενη πίεση που αυξάνει μέρα με τη μέρα, για αυτό και τόσο το Netflix, όσα τα YouTube, Facebook, Instagram, Disney+ κ.ά έχουν καταφύγει στη λύση της μείωσης της ποιότητας των streams τους. Όπως και να ‘χει και όπως αναφέρει και ο σοφός λαός… τέλος καλό, όλα καλά!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles