23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Μήνυση από τον Πελέ στη Samsung!

    Σύμφωνα με report που μεταφέρει το Reuters ο Πελέ μηνύει τη Samsung ζητώντας 30 εκατομμύρια δολάρια, καθώς υποστηρίζει ότι κάποιος με τρομερή ομοιότητα με εκείνον χρησιμοποιήθηκε από την κορεατική εταιρεία σε ολοσέλιδη διαφήμιση τηλεοράσεων UHD πέρυσι.

    pele-samsung

    Η διαφήμιση, η οποία εμφανίστηκε στην εφημερίδα The New York Times, δεν αναφέρει το όνομα του Πελέ, τοποθετεί ωστόσο κάποιον με εμφάνιση που μοιάζει πολύ σ’ εκείνον δίπλα σε μία τηλεόραση της Samsung με ένα ποδοσφαιριστή να κάνει ψαλιδάκι, μία κίνηση που ως γνωστόν τελειοποιήθηκε από τον Πελέ.

    Η αγωγή εναντίον της Samsung κατατέθηκε στο Σικάγο νωρίτερα μέσα στο μήνα, σημειώνοντας και ότι η Samsung στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την εικόνα του Πελέ για λόγους μάρκετινγκ, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ τους και η νοτιοκορεατική εταιρεία “ποτέ δεν απέκτησε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ταυτότητα του Πελέ  με οποιοδήποτε τρόπο ή σε οποιαδήποτε μορφή”. Να σημειωθεί ότι το εισόδημα του διάσημου ποδοσφαιριστή τα τελευταία χρόνια προέρχεται εξ ολοκλήρου από τις διαφημιστικές συμφωνίες που έχει με εταιρείες.

    Ο δικηγόρος του Pelé είχε παλαιότερα βοηθήσει τον Michael Jordan να κερδίσει 8,9 εκατομμύρια δολάρια σε μία υπόθεση εναντίον μίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ που χρησιμοποίησε το όνομα και την εικόνα του αστεριού του μπάσκετ σε promotion χωρίς την άδειά του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles