22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Μήπως η Microsoft μόλις σκότωσε τα Windows 10 Mobile;

    Το Creators Update της Microsoft για τα Windows 10 Mobile, όπως έχουμε δει σε προηγούμενο άρθρο, είναι διαθέσιμο σε πολύ μικρό αριθμό συσκευών, μόλις σε 13 συνολικά. Από τα 13 smartphones αυτά, μόλις 6 αποτελούν Lumia branded smartphones. Και σαν να μην έφθανε αυτό, η Microsoft αφαίρεσε το Upgrade Advisor app το οποίο επέτρεπε στα Windows Phone 8.1 handsets να αναβαθμιστούν στα Windows 10 Mobile. Σε αυτό, προσθέστε και το γεγονός ότι το Windows Insider app δε θα προσφέρει πλέον νέες εκδόσεις των Windows 10 Mobile σε συσκευές Windows Phone 8.1.

    Windows-10-Mobile-Windows-Phone-Microsoft-Lumia

    Για να καταλάβουμε καλύτερα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η εταιρεία με αυτές τις επιλογές για το οικοσύστημα συσκευών των Windows Mobile, αρκεί να αναφέρουμε ένα παράδειγμα. Ένας χρήστης έχει αγοράσει ένα smartphone με Windows Phone 8.1, το οποίο τώρα τρέχει Windows 10 Mobile και δεν υποστηρίζεται πλέον από το Insider App. Αν κάποιος χρήστης μιας τέτοιας συσκευής θελήσει να πραγματοποιήσει υποβάθμιση σε Windows Phone 8.1 για οποιονδήποτε λόγο, αν θελήσει να επιστρέψει σε Windows 10 Mobile δε θα μπορεί. Αυτή η νέα διαμορφωθείσα κατάσταση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα σχόλια της software engineer της Microsoft, Dona Sarkar στο Twitter υπό τη μορφή απάντησης σε χρήστη. Τότε είχε πει, ότι η Microsoft είναι προσηλωμένη στην υποστήριξη των Windows 10 Mobile.

    Άλλωστε, με ένα μερίδιο αγοράς που όλο και συρρικώνεται, τι άλλο θα περίμενε κανείς από τη Microsoft; Οι κάτοχοι συσκευών αγωνιούν να μάθουν τα σχέδια της εταιρείας για την πλατφόρμα, ώστε να ξέρουν αν θα πρέπει να μεταβούν σε άλλα λειτουργικά συστήματα.

    Η Microsoft προβαίνει πάντως και σε άλλες κινήσεις, π.χ. υπενθυμίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα και μια Microsoft Edition του Galaxy S8, η οποία διαθέτει apps των υπηρεσιών της Microsoft, όπως Onedrive, Outlook, Skype αλλά και τη σουίτα εφαρμογών γραφείου Office.

    Πρόκειται για μια πολύ καλή κίνηση εκ μέρους της εταιρείας, η οποία, όπως γνωρίζουμε, κατέχει έναν μεγάλο αριθμό πατεντών του Android και, στην πραγματικότητα, τα έσοδα από την αδειοδότηση των πατεντών στους Android κατασκευαστές είναι μεγαλύτερα από την πώληση συσκευών με το δικό της OS.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles