25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Μνημόνιο συνεργασίας των Υπουργείων Μεταφορών Κύπρου και Ελλάδας

    ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΣΠΙΡΤΖΗΣ 1

    Μνημόνιο για συνεργασία των Υπουργείων Μεταφορών Κύπρου και Ελλάδας, υπέγραψαν την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 , στην Αθήνα, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας Χρίστος Σπίρτζης.

    Το Μνημόνιο προνοεί συνεργασία των δύο υπουργείων σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στις υποδομές, στις αερομεταφορές, στις αστικές συγκοινωνίες, στα μέσα σταθερής τροχιάς, αλλά και στην οδική ασφάλεια. Αποφασίστηκε δε, όπως συστηθούν ομάδες εργασίας που θα εξειδικεύσουν τα θέματα της συνεργασίας, τα οποία θα οριστικοποιηθούν σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο κ. Σπίρτζης στην Κύπρο, μέσα στους επόμενους μήνες.

    Σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή του Μνημονίου η κα. Αναστασιάδου τόνισε ότι το μνημόνιο συνεργασίας θα επιτρέψει στις δύο χώρες να ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους, να την τροχοδρομήσουν και να τη συγκεκριμενοποιήσουν πάνω στους τομείς των μεταφορών, των υποδομών, της βιώσιμης κινητικότητας, της οδικής ασφάλειας. «Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, την τεχνογνωσία μας και τις εμπειρίες μας, θα καταφέρουμε πολύ περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του», πρόσθεσε η Υπουργός Μεταφορών.

    Από της πλευράς του, ο κ. Σπίρτζης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή του Μνημονίου, τονίζοντας ότι από τη η στενότερη συνεργασία των δύο υπουργείων θα επωφεληθούν και οι δύο χώρες. «Έχουμε πολύ μεγάλα έργα υποδομών για τις μεταφορές μπροστά μας και μεγάλα διακυβεύματα, που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν οι υποδομές και η συνεργασία για να αξιοποιήσουμε τη γεωγραφική μας θέση και τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα που έχουμε», σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles