18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Παρακολούθηση κινητών χωρίς ένταλμα; Αμέ… μόνο στην Αμερική!

    Το ομοσπονδιακό εφετείο για την 6η περιφέρεια της Αμερικής, δικαίωσε την αστυνομία σε μία υπόθεση που περιλάμβανε ναρκωτικά και παρακολούθηση κινητών. Συγκεκριμένα, οι δικαστές αποφάσισαν ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν πλέον το δικαίωμα να παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων, χωρίς να υποχρεώνονται να εκδίδουν ένταλμα πρώτα.

    Αφορμή γι’ αυτό ήταν μία υπόθεση ενός εμπόρου ναρκωτικών, μέλος μίας μεγαλύτερης οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών. Οι δικηγόροι του, είχαν κάνει έφεση για απόρριψη των στοιχείων εναντίον του, καθώς οι αρχές παρακολούθησαν το GPS στο κινητό του χωρίς ένταλμα, ως τμήμα ενός συνόλου κινήσεων, που κατέληξαν στη σύλληψη του. Αυτή η κίνηση των αρχών ήταν εξ ορισμού παράνομη, σύμφωνα με την 4η τροπολογία του αμερικάνικου συντάγματος.

    Το δικαστήριο αποφάσισε όμως ότι δεν υπήρξε παρανομία εκ μέρους των αστυνομικών, γιατί ο ύποπτος δεν είχε λόγο να πιστεύει ότι το καρτοκινητό του θα του προσέφερε τέτοιο επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Οι δικαστές συμπλήρωσαν ότι αν ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται στη διακίνηση παράνομου υλικού, εκπέμπει σήμα που μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό αυτού του υλικού, τότε η αστυνομία έχει δικαίωμα να παρακολουθήσει αυτό το σήμα.

    Πηγή : ArsTechnica

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles