20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Mobility Trends Report: Η Apple καταγράφει τις αλλαγές στις μετακινήσεις και στην Ελλάδα στην εποχή του Covid-19

    H Αpple δημιούργησε το δικό της online εργαλείο, με τη βοήθεια του οποίου μπορεί να καταγράφει τις αλλαγές στις μετακινήσεις ως αποτέλεσμα των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Η εταιρεία σημειώνει ότι έχει ως στόχο να βοηθήσει τις αρχές δημόσιας υγείας να βεβαιώσουν κατά πόσο ο πληθυσμός τηρεί τα μέτρα.

    Το εργαλείο ονομάζεται Mobility Trends Report και καλύπτει σε αυτή τη φάση 63 χώρες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Τα στοιχεία για τη χώρα μας δείχνουν μείωση 63% στο περπάτημα και 68% στην οδήγηση μεταξύ 13 Ιανουαρίου και 13 Απριλίου.

    Ωστόσο, σύμφωνα όσα φαίνονται στο σχετικό διάγραμμα στη χώρα η μεγαλύτερη μείωση στις μετακινήσεις εμφανίζεται περίπου στις 4 και 5 Απριλίου και έκτοτε βλέπουμε σταδιακή αύξηση τόσο στις πεζοπορίες όσο και στις μετακινήσεις με αυτοκίνητα.

    Το εργαλείο της Apple βασίζεται στη χρήση του Χάρτη σε όλες τις συσκευές iPhone και, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν παραβιάζει προσωπικά δεδομένα χρηστών, αφού δε συσχετίζει τα δεδομένα των Apple Maps με την ταυτότητα των χρηστών, ούτε διατηρεί ιστορικό για το πού πήγε κάθε χρήστης. Προς το παρόν, ανανεώνεται σε καθημερινή βάση και καταγράφει τις μεταβολές σε  τρεις κατηγορίες μετακινήσεων: με τα πόδια, με όχημα ή με δημόσια μέσα μεταφοράς.

    Μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση https://www.apple.com/covid19/mobility

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles