19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Modular homes: Η λύση της Google για τα πανάκριβα ενοίκια του San Francisco και τη στέγαση των υπαλλήλων της

    Το να βρεις ένα οικονομικό σπίτι κοντά στη Silicon Valley, αν εργάζεσαι εκεί, δεν είναι και κάτι το πολύ εύκολο, έτσι η Google προσπαθεί να αναζητήσει τρόπους για να διευκολύνει τους υπαλλήλους της. Τώρα, φαίνεται πως ενδιαφέρεται να επενδύσει στο κομμάτι των …modular hοmes που θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για βραχυπρόθεσμη στέγαση.

    san francisco

    Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η Google έχει παραγγείλει 300 τέτοια σπίτια από ένα startup που ονομάζεται Factory OS και ειδικεύεται στα modular homes, σε μία συμφωνία που αναμένεται να κοστίσει 25 έως 30 εκατομμύρια δολάρια.

    Τα “αρθρωτά” σπίτια κατασκευάζονται εξολοκλήρου σε ένα εργοστάσιο και μπορούν κατόπιν να συναρμολογηθούν. Πρόκειται για μία μέθοδο που μειώνει το κόστος κατασκευής κατά 20 έως και 50%, ενώ επιτρέπει την ταχύτερη τοποθέτηση.

    Αναφορές κάθε χρόνο δείχνουν ότι το  San Francisco έχει τις υψηλότερες τιμές ενοικίασης στον κόσμο και ακόμη και εταιρείες σαν την Google δυσκολεύονται να πείσουν υπαλλήλους να δουλέψουν στα κεντρικά της γραφεία, λόγω του υψηλού κόστους ενοικίων. Με τα modular homes προσπαθεί να λύσει ένα τέτοιο πρόβλημα με το δικό της τρόπο, μία πραγματικά ευρηματική λύση που θα διευκολύνει τους υπαλλήλους της εταιρείας…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles