20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Μόνικα Ιωαννίδου Πολεμίτη: Αναλαμβάνει τα ηνία της MAP Innovation

    Monica Ioannidou Polemiti mapsaltis

    Στην εκτελεστική ομάδα του Ομίλου MAP S.Platis εντάχθηκε πρόσφατα η Μόνικα Ιωαννίδου Πολεμίτη, η οποία θα ηγείται της εξειδικευμένης εταιρείας καινοτομίας του Ομίλου, MAP Innovation Ltd, ως Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια.

    Η MAP Innovation έχει σαν στόχο να προσφέρει στήριξη σε νεοφυείς και υφιστάμενες επιχειρήσεις που θέλουν να εφαρμόσουν καινοτόμες πρακτικές και διαδικασίες, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία, όσο και στο να παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη στη χρηματοδότηση ανάλογων καινοτόμων προγραμμάτων και πρωτοβουλιών.

    Η κα. Ιωαννίδου Πολεμίτη, διαθέτει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας ως Σύμβουλος επιχειρήσεων και καινοτομίας, αφού πριν από την ανάληψη καθηκόντων της στον Όμιλο MAP S.Platis, κατείχε επί σειρά ετών τη θέση της Επιχειρησιακής Διευθύντριας στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Deloitte, καθώς και τη θέση της Διευθύντριας του ARIS A Really Inspiring Space Limited, ενός επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων με βάση τη Λεμεσό.

    Στο διάστημα αυτό, έχει υλοποιήσει έργα για λογαριασμό εταιριών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς (δημόσιο, ναυτιλία, χρηματοοικονομικός τομέας και τηλεπικοινωνίες), ενώ παράλληλα έχει διατελέσει Υπεύθυνη Έργου σε μεγάλο αριθμό διακρατικών ερευνητικών έργων που έτυχαν χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τεχνολογίες ανοικτών δεδομένων και καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές.

    Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στη στήριξη εταιριών σε σχέση με την εισαγωγή και υιοθέτηση καινοτόμων διαδικασιών, αναπτύσσοντας εσωτερικά προγράμματα καινοτομίας ή/και δημιουργώντας συνεργασίες με νεοφυείς επιχειρήσεις. Έχει στηρίξει τη δημιουργία του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Κύπρο και έχει παραδώσει αρκετές ομιλίες σε συνέδρια, εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια σε στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ άλλων σχετικά με τις τεχνολογικές τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των επιχειρήσεων στο ταχέως μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Αρθρογραφεί σε διεθνή περιοδικά τεχνολογίας και είναι εξωτερικός εμπειρογνώμονας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Τέλος, σημειώνεται ότι η κα. Μόνικα Ιωαννίδου Πολεμίτη, είναι κάτοχος πτυχίου BA (Hons) Economics and Politics από το Πανεπιστήμιο του Essex (Ηνωμένο Βασίλειο) και MSc International and European Politics από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles