16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Moto G60 Hands-On Review: “Value for Money… δυναμίτης”!

    Όπως θα έχετε αντιληφθεί, η Motorola έχει επιστρέψει για τα καλά και στην ελληνική αγορά με πολύ ικανά και όμορφα smartphones, ακόμα και το απαιτητικό, power user κοινό. Φυσικά, ο “πόλεμος” κερδίζεται στη μικρή και τη μεσαία κατηγορία, έτσι έφθασαν στα χέρια μας τρία νέα μοντέλα της εταιρείας, με το ανώτερο αυτών να είναι το Moto G60… πάμε να το δούμε!

    Είχαμε στη διάθεσή μας τη συσκευή στο Dynamic Gray χρώμα από την εταιρεία και είναι το μόνο διαθέσιμο στη χώρα μας. Εντυπωσιάζει με το πίσω μέρος της η συσκευή, το οποίο έχει σχεδόν φινίρισμα “καθρέπτη”, με το camera module να ξεχωρίζει χρωματικά, ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην πλάτη, με το λογότυπο της Motorola πάνω του. Το πλαστικό πλαίσιο στερεί λίγους πόντους σε αίσθηση ενώ το Moto G60 είναι ελαφρώς προστατευμένο απέναντι στο νερό (water-repellent). Οφείλουμε να σημειώσουμε πως πρόκειται για μια μεγάλη και βαριά συσκευή, στα 225 (!) γραμμάρια και με πάχος 9,8mm, νούμερα που προδίδουν τη μεγάλη μπαταρία στο εσωτερικό της και είναι η μόνη που μπορεί να τα “δικαιολογήσει”.  Στη συσκευασία θα βρείτε καλώδιο Type-C, φορτιστή 20 Watts και μια διάφανη θήκη σιλικόνης που προστατεύει και προσφέρει το απαιτούμενο grip για χρήση με το ένα χέρι (στο βαθμό του δυνατού).

    Η συσκευή διαθέτει μια πολύ μεγάλη οθόνη 6,8″ με IPS panel και ανάλυση 1080×2460 pixels, ενώ τα bezels είναι μικρά, προσφέροντάς της ένα 85,3% screen-to-body ratio. Τα 120Hz ρυθμού ανανέωσης και η υποστήριξη HDR10 είναι specs που δεν βρίσκουμε εύκολα στην κατηγορία αυτή και σίγουρα θα δελεάσουν όσους χρήστες απολαμβάνουν ταινίες, videos, games στην οθόνη του κινητού τους και την smooth λειτουργία γενικότερα. Η selfie camera «κρύβεται» μέσα στο hole notch και έτσι κάποια pixels “θυσιάζονται”, αλλά η οθόνη είναι τόσο μεγάλη που δεν μας ενόχλησε αυτό.

    Από πλευράς hardware το μοντέλο της Motorola διαθέτει το mid-range Qualcomm Snapdragon 732G 4G chipset, 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου (UFS 2.1), ο οποίος όμως επεκτείνεται μέσω microSD. Τρέχει Android 11 σε μια “καθαρή” μορφή του και έχει Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 με A2DP και LE, όπως και NFC, μεταξύ άλλων μεθόδων συνδεσιμότητας. Επίσης θα βρείτε και audio jack ενώ υπάρχει και δέκτης FM ραδιοφωνικών συχνοτήτων.

    Πάμε και στις κάμερες. Η οπίσθια triple κάμερα έχει κύριο αισθητήρα 108MP με φακό f/1.9, PDAF και συνδυάζεται με 8MP ultra-wide camera και μια 2MP depth κάμερα. Τo LED flash είναι αυτό που θα περίμενε κανείς σε ένα mid-ranger και η κάμερα μπορεί να κάνει λήψη video 4K στα 30FPS και 1080p στα 240FPS, χάρη και στο ισχυρό chipset. Όσο για τη selfie κάμερα έχει αισθητήρα 32MP με φακό f/2.2 και λήψη video 4K/1080p.

    Ο ήχος προέρχεται από ένα ηχείο και όσον αφορά την αυτονομία, έχουμε μια πολύ μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 6.000mAh, που καθιστά τη συσκευή πολύ βαριά. Προσφέρει εξαιρετική αυτονομία και επαναφορτίζεται με ισχύ 20W (Quick Charge 4).

    Το Motorola Moto G60, στα €299, είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πρόταση στη μεσαία κατηγορία αυτή τη στιγμή, με πολύ καλή οθόνη, “αγνή” εμπειρία Android και μια τεράστια μπαταρία, όμως ίσως σας “λείψουν” το 5G και η ευχρησία εξ’αιτίας του μεγάλου βάρους και των διαστάσεων. Για τους two-handed χρήστες, όμως, που θέλουν μια μεγάλη οθόνη και αξιοπρεπή κάμερα, είναι μια εξαιρετική επιλογή!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles