27.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    Motorola Edge 50 Pro Review «Προσιτή πολυτέλεια»!

    Η Motorola είναι αν μη τι άλλο ένα πραγματικά εμβληματικό brand για τον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, καθώς είναι συνδεδεμένο με την ιστορική εξέλιξη της. Με πολλές δεκαετίες στην «πλάτη» της, η Motorola εξακολουθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αγορά με λύσεις που διακρίνονται για τον τέλειο συνδυασμό ποιότητας, αξιοπιστίας και άκρως ανταγωνιστικής τιμής. H σειρά Motorola Edge 50 που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην αγορά και η οποία περιλαμβάνει 3 μοντέλα (τον «Βενιαμίν» Fusion, το «μεσαίο» Pro και το πιο «ενισχυμένο» Ultra) έρχεται για να βαδίσει στον ίδιο δρόμο υψηλής ποιότητας που κληροδοτεί η σειρά Edge 40. Με τη φετινή έκδοση των Edge να ρίχνουν το βάρος στις κάμερες και στο content creation (όπως άλλωστε φανερώνει και η πρόσφατη ενέργεια: hellomotoart.com) αλλά και στην αξιοποίηση των καρπών της Α.Ι. τεχνολογίας, το Edge 50 Pro είναι το πρώτο της οικογένειας Edge 50 που θα εξετάσουμε και θα αναλύσουμε στο αναλυτικό review που ακολουθεί… Για να δούμε λοιπόν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τους άσσους που έχει κρύψει στο μανίκι της η Motorola αυτή τη φορά…

    Design & display that… matters!  

    Εάν γοητεύστε από το sleek και compact σχεδιασμό και σας αρέσουν οι συσκευές που τραβούν τα βλέμματα, τότε σίγουρα το Edge 50 Pro θα κερδίσει εύκολα μια θέση στην καρδιά σας! Η συσκευή της Motorola έρχεται με κυρτό design και back plate από ποιοτικό και ανθεκτικό vegan leather, δίνοντας έτσι μια premium αίσθηση και αποτρέποντας τις πάντοτε ενοχλητικές «δαχτυλιές». Τα όμορφα looks όμως δεν αναιρούν το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μια άκρως ανθεκτική και στιβαρή κατασκευή και σε αυτό έχει συμβάλλει τα μέγιστα το frame από αλουμίνιο.

    Η πρόταση της Motorola είναι ελαφριά σαν πούπουλο, με τη συσκευή να ζυγίζει κοντά στα 186 γραμμάρια, ενώ και το πάχος του είναι ιδανικό, καθώς «παίζει» στα 8.19mm. Στο πλαίσιο της προσοχής που έχει δοθεί στον παράγοντα της ανθεκτικότητας, η Motorola έχει «προικίσει» τη συσκευή της με πιστοποίηση IP68, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να «επιβιώσει» από τις στενές επαφές με το νερό και τη σκόνη, αποτελώντας μια συσκευή που είναι «παντός καιρού». To Edge 50 Pro κυκλοφορεί σε τρεις διαθέσιμες χρωματικές επιλογές: Luxe Lavender (σε χρώμα λεβάντας), Black Beauty (σε μαύρες αποχρώσεις), καθώς και τέλος μια ειδική έκδοση: Moon Light Pearl. Μάλιστα, κάθε μοντέλο συνοδεύεται από μια εξαιρετικά «βολική» και «απαραίτητη» θήκη.

    Ρίχνοντας μια ματιά στο display, η Motorola είναι εμφανές ότι γνωρίζει ότι για να δημιουργήσει ένα smartphone που έχει σχεδιαστεί για να πρωταγωνιστεί θα πρέπει να το «εξοπλίσει» και με ένα display «αξιώσεων». Έτσι λοιπόν το Edge 50 Pro «φοράει» μια  οθόνη P-OLED 3D μεγέθους 6,7 ιντσών 10-bit, HDR10+, ανάλυσης 1.5k (1220 x 2712 pixels), η οποία παράγει 1 δισεκατομμύριο χρώματα. Μάλιστα, ένα από τα μεγάλα ατού της συσκευής είναι ότι φέρει ειδική πιστοποίηση Pantone, η οποία ουσιαστικά αποδίδει στην εντέλεια την απεικόνιση των χρωμάτων, με το αποτέλεσμα να διακρίνεται για την ζωηράδα του, αλλά και τα υψηλά επίπεδα φωτεινότητας (φτάνει στα 2000 nits).

    Τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα από τη στιγμή που το Pro της σειράς Edge 50 έρχεται με refresh rate στα 144Hz, το οποίο εξασφαλίζει άνετο και fluid animation. Αξίζει να σημειωθεί ότι το refresh rate προσαρμόζεται ανάλογα με το περιεχόμενο, ενώ με ένα screen-to-body ratio που αγγίζει το εντυπωσιακό 92%, σημαίνει ότι θα έχετε μπόλικη επιφάνεια για να απολαύσετε τις αγαπημένες σας ταινίες αλλά και τα mobile games που προτιμάτε. Σε γενικές γραμμές, με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η απόκριση της οθόνης είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι από τη συσκευή δεν λείπει και ένας under-display αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και γρήγορο ξεκλείδωμα.

    Stellar Performance!

    Καλό το design και το «ζωηρό» display, όμως για να μπορέσει ένα smartphone να… «κυριαρχήσει» στην κατηγορία του, βασικό «προαπαιτούμενο» είναι στην καρδιά του να βρίσκεται ένα chipset, το οποίο να μπορεί επάξια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής. Έτσι λοιπόν, για την «καρδιά» του Edge 50 Pro, η Motorola επέλεξε ένα αρκετά αξιόπιστο Snapdragon 7 Gen 3 chipset, το οποίο μπορεί να βρεθεί και στα OnePlus Nord CE4 και Vivo V30. Το συγκεκριμένο SoC μπορεί να είναι ένα σκαλί πιο κάτω από το Snapdragon 8 Gen 3, ωστόσο αυτό δεν το αποτρέπει από το να διαχειρίζεται με μεγάλη επιτυχία βαριά tasks που αφορούν σε A.I. λειτουργίες και απαιτητικές εφαρμογές που σχετίζονται με τη δημιουργία περιεχομένου. Ωστόσο, και οι gamers, αλλά και οι λάτρεις του multi-tasking θα πρέπει να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

    Το octa-core SoC που βρίσκεται στο εσωτερικό του Edge 50 Pro, αποτελείται από έναν πυρήνα Cortex A715, χρονισμένο στα 2.63GHz και ακόμη 4 πυρήνες Cortex-A715, οι οποίοι τρέχουν στα 2.4GHz. Το υπόλοιπο setup ολοκληρώνεται από 3 πυρήνες Cortex-A510, οι οποίοι τρέχουν στα 1.8GHz και ουσιαστικά εστιάζουν σε εφαρμογές χαμηλής κατανάλωσης. Σε συνδυασμό με 8GB ή 12GB RAM, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι χρήστες του Edge 50 Pro δεν θα βρεθούν ενώπιον crashes, συχνών freezes και άλλων περιστατικών lag, ενώ η συσκευή δεν εμφάνισε θέματα υπερθέρμανσης.

    Σε ότι έχει να κάνει με τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, εδώ οι επιλογές είναι στα 128/256 και 512GB, χωρίς τη δυνατότητα για αύξηση του αποθηκευτικού χώρου μέσω της χρήσης MicroSD. Κλείνοντας, το κεφάλαιο hardware, το Edge 50 Pro προσφέρει όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας που αναζητάει ο μέσος και power user, καθώς η πρόταση της Motorola υποστηρίζει: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e, tri-band και Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.4, NFC και όλα τα γνωστά πρότυπα GPS.

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι η Motorola δεν έχει κάνει «τσιγκουνιές» στο hardware, δημιουργώντας ένα smartphone που έχει όλα όσα χρειάζεται ο δυναμικός χρήστης. Παρόλα αυτά, πέραν του hardware, η εμβληματική εταιρεία δείχνει ότι επένδυσε πολλά και στο κομμάτι του software, προτείνοντας ένα νέο custom Android UI, ονόματι Hello UI, το οποίο παίζει μαζί με το Android 14 και προσφέρει μα αξιόλογη εμπειρία χρήσης, που διακρίνεται για την αμεσότητα και την ευκολία χρήσης. Το σημαντικό είναι ότι δεν θα συναντήσετε διάφορα bloatware και άλλα third party pre-installed apps, τα οποία ως γνωστόν ενδέχεται να καθυστερούν την απόδοση του συστήματος. Οι ευχάριστες εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ, καθώς το Motorola Edge 50 Pro έρχεται με μια σειρά από A.I.-based λειτουργίες, οι οποίες στοχεύουν στο να δώσουν ένα σημαντικό boost στο κομμάτι της παραγωγικότητας.

    Mobile photography με… πινελιές A.I.!

    Από τη στιγμή που η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας, η Motorola αποφάσισε να εμπλουτίσει τo camera setup της σειράς Edge 50, με μια σειρά από A.I. based λειτουργίες, οι οποίες αδιαμφισβήτητα συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση του φωτογραφικού αποτελέσματος. Μέσω μιας σειράς ειδικών λειτουργειών και εξελιγμένων αλγορίθμων και τεχνικών deep και machine learning που βελτιστοποιούν το φωτογραφικό αποτέλεσμα, η Motorola είναι εμφανές ότι έχει δώσει μεγάλη ώθηση στο κομμάτι των cameras της συσκευής, μέσω της ειδικής λειτουργίας: Intelligent Photo Enhancement Engine.

    Στα του hardware, το Edge 50 Pro το τριπλό setup του αποτελείται από έναν primary camera sensor με ανάλυση στα 50MP, ο οποίος διαθέτει δυνατότητα Optical Image Stabilization για σταθερές λήψεις και διάφραγμα που παίζει στην τιμή f/1.4. Ο εν λόγω σένσορας συνεργάζεται άψογα με έναν ultrawide φακό στα 13MP, αλλά και έναν τηλεφακό με ανάλυση στα 10MP με λειτουργία Auto Focus. Όπως και με το display, έτσι και οι κάμερες διαθέτουν πιστοποίηση Pantone, η οποία αφορά στη δυνατότητα του camera setup να συλλαμβάνει με εξαιρετική ακρίβεια της ιδιαίτερες συνθήκες και κάθε φωτογραφικό σενάριο.

    Τεστάροντας το camera setup του Edge 50 Pro, είναι εμφανές ότι η Motorola έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά (άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η συσκευή χρησιμοποιήθηκε από διάσημους φωτογράφους στο πλαίσιο της δράσης «The Art in your Hands» project (τα φωτογραφικά αποτελέσματα μπορείτε να τα τσεκάρετε εδώ. Αυτό που μπορέσαμε να διαπιστώσουμε είναι ότι το φωτογραφικό αποτέλεσμα διακρίνεται για την λεπτομέρεια, την υψηλή ευκρίνεια, ειδικότερα όταν φωτογραφίζεται θέματα σε κανονικές και καλά φωτισμένες συνθήκες. Πολύ καλή απόδοση παρατηρήσαμε και στη χρήση του τηλεφακού, αλλά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στα plus του camera setup, δεν θα μπορούσαμε να μην τονίσουμε το εξαιρετικό portrait mode, με το bokeh effect, το οποίο βγάζει μια φυσικότητα, ενώ αν και σε μερικές περιπτώσεις το φωτογραφικό αποτέλεσμα της selfie camera (η οποία έρχεται με 50MP) μοιάζει λίγο πιο overexposed, παρόλα αυτά οι τόνοι του δέρματος επιτυγχάνονται στην εντέλεια. Ένα δείγμα των φωτογραφικών δυνατοτήτων του Edge 50 Pro μπορείτε να δείτε παρακάτω (με τις παρακάτω φωτογραφίες να αποτελούν τη δουλειά του γνωστού Έλληνα φωτογράφου Γιώργου Βένιου)…

    Κλείνοντας, με το κομμάτι του video recording, η συσκευή προσφέρει λειτουργία για 4K video στα 30 fps, ενώ αντίστοιχη ποιότητα έχουμε και στο video που προέρχεται από την εμπρόσθια κάμερα. Ολοκληρώνοντας την εμπειρία μας με το, Edge 50 Pro δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην εξαιρετική αυτονομία, καθώς παρόλο που η μπαταρία του έχει μια «φυσιολογική» χωρητικότητα στα 4500mAh, η εμβληματική εταιρεία έκανε και πάλι τοπ «θαύμα» της, βάζοντας μέσα στη συσκευασία ένα super charger με ισχύ στα 125Watt! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε μόλις 18 λεπτά για να φτάσετε από το 0 στο 100%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το premium smartphone της Motorola υποστηρίζει ακόμα wireless φόρτιση στα 50W και reverse wireless στα 10W.

    Edge of… Glory!

    Βασιζόμενη στην υψηλή απόδοση που χαρίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Motorola θέτει νέα υψηλά στάνταρ στη κατηγορία των premium smartphones. Αναμφίβολα, μια εξαιρετικά ποιοτική πρόταση που θα την βρείτε σε άκρως ανταγωνιστική τιμή (περίπου 650 ευρώ) για την κατηγορία στην οποία ανήκει, αποτελώντας επιπλέον μια συσκευή, η οποία θα αποτελέσει ένα πανίσχυρο “εργαλείο” στα χέρια κάθε “ψαγμένου” και σούπερ δημιουργικού content creator. Αν μη τι άλλο, η Motorola εχει βρει τη “χρυσή τομή” στην οποία συνενώνεται με υποδειγματικό τρόπο το υψηλό performance και οι εξελιγμένες high-end λειτουργίες με την Value for Money φιλοσοφία.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles