BREAKING

3

Motorola Flipout: Το Smart Phone του λαού

Μην πουλήσετε το σπίτι, μη βγείτε στο πεζοδρόμιο, η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Έχουμε φθηνά κινητά, smartphones και αυτά.

Το Motorola Flipout έχει μικρή οθόνη. Τα 240x320 pixels και τα 16 εκατ. χρώματα μπορεί να ηχούν ευχάριστα στο αυτί, στην πράξη όμως δυσκολεύονται να δείξουν, λόγω της περιορισμένης σε μέγεθος οθόνης. Επίσης η ποιότητα κατασκευής του είναι μέτρια. Μετά από σχετική χρήση ανακαλύπτει κάνεις ότι το κάλυμμα που σκεπάζει την πίσω όψη (μαζί με την κάρτα SIM) δεν είναι το σταθερότερο πράγμα του κόσμου, ενώ η εισαγωγή κειμένου μέσω αφής θα σας δυσκολέψει – προσπαθήστε να γράψετε SMS με το εικονικό πληκτρολόγιο και θα καταλάβετε. Στην ερώτηση αν το Αμερικάνικο κινητό φημίζεται για τις φωτογραφικές του ικανότητες θα απαντήσουμε, με μια ερώτηση: Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Αν οι φανατικοί της Motorola δεν έχουν τεμαχίσει την οθόνη τους στα δυο, ας διαβάσουν και αυτό: το Flipout είναι το καλύτερο smartphone στην κατηγορία των 300 και κάτι ευρώ και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ανεξαρτήτως κατηγορίας. Με τη χρήση ανακαλύπτει κανείς ότι δύσκολα θα ζητήσει κάτι που το Αμερικάνικό κινητό δεν το προσφέρει ήδη. Wi-Fi; Έχει. Δέκτη GPS; Έχει. Πληκτρολόγιο QWERTΥ; Έχει. Ραδιόφωνο και MP3 player; Έχει και από αυτά. Ανέφερε κάνεις την έλλειψη ανοιχτού λειτουργικού; Είναι το μόνο κινητό σε αυτές τις διαστάσεις, με αυτές τις δυνατότητες και λειτουργικό Android.

Δυνατότητες
Από άποψη συνδεσιμότητας το Flipout τα καταφέρνει όπως κάθε τυπικό Sony Motorola κινητό, δηλαδή περίφημα. Έκτος από την ύπαρξη καλωδίου στην αρχική συσκευασία, προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth και Wi-Fi. Ο συγχρονισμός με τις επαφές, τα e-mail σας αλλά και το ημερολόγιο γίνεται για πλάκα, είτε απευθείας μέσω του Gmail λογαριασμού, είτε μέσω της σχετικής «σουίτας» που μπορείτε να κατεβάσετε απ’ το επίσημο site. Κατά τα άλλα δύσκολα θα παραπονεθεί κάνεις απ’ τα λοιπά multimedia και business χαρακτηριστικά, όπως την αναπαραγωγή βίντεο (ο επεξεργαστής θέλει, αλλά η μικρή οθόνη δεν μπορεί), το ραδιόφωνο, το ολοκληρωμένο ημερολόγιο, τον δέκτη GPS, την είσοδο για ακουστικά 3,5 χιλ., τους αισθητήρες φωτός και περιστροφής αλλά και την ψηφιακή πυξίδα.

Το λειτουργικό
Το Android που «φοράει» το Motorola, έκδοσης 2.1 (λέγεται πως θα αναβαθμιστεί και στην 2.2), κάνει ότι μπορεί για να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας στο έπακρο. Δεν λέμε: η οθόνη είναι μικρή που σημαίνει ότι σε κάθε today screen μπορεί να στριμωχτούν ελάχιστα widget (όταν σε άλλες Android συσκευές μπορούν να χωρέσουν περισσότερα από πέντε). Απ΄ την άλλη όμως η χρήση του είναι απολαυστική. Υπακούει άμεσα στις εντολές και μπορεί να εκτελέσει άμεσα και γρήγορα ότι του ζητήσετε – τα εύσημα και στον 600άρη επεξεργαστή. Θεωρητικά μαζί με το λειτουργικό παίρνετε δώρο και το πακέτο των 50.000 διαθέσιμων εφαρμογών online, πρακτικά όμως θα παρατηρήσετε ασυμβατότητες λόγω της ιδιαίτερης ανάλυσης του Flipout (η επικρατέστερη είναι η HVGA, όταν το Motorola υποστηρίζει QVGA).

H κάμερα
Λίγη σε αριθμό, στα 3,15MPixel μόνο, όχι όμως και σε απόδοση, η κάμερα του Flipout βγάζει τον καλύτερο της εαυτό σε στατικές εικόνες. Έχουμε δει καλύτερες σε απόδοση, έχουμε δει χειρότερες, το σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι θα μείνουν ικανοποιημένοι απ’ την ποιότητα της: στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτυπώνει καθαρές φωτογραφίες, με μέτρια αντίθεση, χωρίς θόρυβο αλλά και σχετικά μουντά χρώματα. Όσο για τα βίντεο, η CIF ανάλυση στα 30 καρέ δεν ικανοποιεί ενώ χωλαίνει σε ποιότητα εφόσον συμπιέζει υπερβολικά το παραγόμενο αρχείο εις βάρος της ποιότητας.

Να το πάρω;
Μοιάζει με ένα πείραμα που κατά τη γνώμη μας έχει όλα τα φόντα να πετύχει. Είναι το μικρότερο smartphone που διατέθηκε ποτέ, το λειτουργικό του προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες ενώ δύσκολα θα διαμαρτυρηθεί κάνεις για σοβαρές ελλείψεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Αν συνυπολογίσει κάνεις στο «πακέτο», τη χαμηλή τιμή, τον ελκυστικό σχεδιασμό και το όνομα που το συνοδεύει τότε το Flipout δίνει στον όρο gadget την έννοια που του αξίζει.

Specs
Λειτουργικό Android 2.1
Οθόνη 2,8" TFT-LCD, 240x320 pixels
Συνδεσιμότητα Quad-band, HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth 2.1, είσοδος ήχου 3,5 χιλ.
Μνήμη 150MB, microSD
Κάμερα 3,15MP, geotagging
Αυτονομία 6 ώρες ομιλίας, 365 ώρες αναμονής
Διαστάσεις / Βάρος 67x67x17 χιλ. / 120 γρ.

TRY
+ Διαστάσεις
+ Δυνατότητες
+ Λειτουργικό
+ Απόκριση οθόνης
+ Πληκτρολόγιο QWERTY

CRY
- Ανάλυση οθόνης (ασυμβατότητα με εφαρμογές)
- Αυτονομία

****
www.motorola.gr

0 Comment