18.7 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
More

    MouthPad CES 2024: Μια συσκευή που μετατρέπει τη γλώσσα σε mouse για laptop

    Δεν ξέρουμε πως θα σας φανεί η ακόλουθη είδηση, όμως οφείλουμε να τη μεταφέρουμε! Μπορεί μια μέρα να χρησιμοποιείτε τη γλώσσα σας ως ποντίκι για το laptop, το tablet ή το smartphones σας, χάρη σε ένα νέο προϊόν που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην CES 2024, που χτες έριξε αυλαία στο Λας Βέγκας.

    Πρόκειται για το MouthPad της Augmental (προφανώς η ονομασία παραπέμπει στη λέξη “mousepad”), το οποίο οι κατασκευαστές του το αποκαλούν touchpad. Λειτουργεί με τη γλώσσα, αφού ουσιαστικά εφάπτεται στον ουρανίσκο, μέσα στο στόμα του χρήστη, και μπορεί να συνδεθεί με τις συσκευές του ακριβώς όπως ένα τυπικό ποντίκι Bluetooth.

    Το MouthPad είναι βασικά σαν ένα μασελάκι με ενσωματωμένο touchpad, μπαταρία και ραδιόφωνο Bluetooth. Είναι κατασκευασμένο από ρητίνη που, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το ίδιο «οδοντιατρικό υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως στους ορθοδοντικούς νάρθηκες». Η μπαταρία της συσκευής κατασκευάστηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Varta, η οποία, σύμφωνα πάντα με τους κατασκευαστές του MouthPad, έχει «ένα μακρύ ιστορικό παραγωγής ασφαλών, ιατρικών implant-grade batteries». Αν αισθάνεστε, λοιπόν, περίεργα να τοποθετήσετε μια ηλεκτρική συσκευή με μπαταρία στο στόμα σας, τουλάχιστον μπορείτε να μείνετε ήσυχοι, γνωρίζοντας ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία που υπάρχει στη βιομηχανία στοματικής υγείας εδώ και πολύ καιρό.

    Διαβάστε επίσης:

    Fans του Diablo 4 προετοιμαστείτε! Στις 23 Ιανουαρίου η 3η σεζόν (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles