18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Μπαράζ απολύσεων και στη Microsoft – Άνεργοι 10.000 εργαζόμενοι

    Μαζικές απολύσεις σημειώνονται τους τελευταίους μήνες σε κολοσσούς στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν χάσει ήδη τη δουλειά τους σε εταιρείες όπως η Meta, η Amazon ή το Twitter. Στον ίδιο δρόμο βαδίζει τώρα και η Microsoft, η οποία, μετά τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου, αποφάσισε να μειώσει κατά 5% περίπου το προσωπικό της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι 10.000 άτομα απολύονται από την εταιρεία, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους και αναθεώρησης των προτεραιοτήτων.

    Η Microsoft αναμένεται στο εξής να εστιάσει περισσότερο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές. Σημειώνεται ότι οι απολύσεις αφορούν και εργαζόμενους στην κατηγορία του gaming, σε μια περίοδο μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη η εξαγορά μαμούθ της Activision Blizzard.

    O διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella, σε μήνυμά του προς το προσωπικό, ανέφερε σχετικώς: «Αυτές είναι οι δύσκολες επιλογές που κάναμε κατά τη διάρκεια της 47χρονης ιστορίας μας για να παραμείνουμε μια σημαντική εταιρεία σε αυτόν τον κλάδο που δεν συγχωρεί αυτούς που δεν προσαρμόζονται στις αλλαγές». Σημειώνεται ότι η αναδιάρθρωση της εταιρείας και οι αποζημιώσεις απόλυσης αναμένεται να κοστίσουν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Ίδρυμα Vodafone: Ήρθε στην Ελλάδα το Bright Sky app που βοηθά στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles