19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μπασανόσαυρος: Το νέο είδος δεινοσαύρου που ανακάλυψαν οι επιστήμονες στην Κίνα

    Αρκετές είναι οι νέες πληροφορίες που μας έρχονται το τελευταίο διάστημα για τους δεινόσαυρους. Πριν λίγες μέρες, οι επιστήμονες έκαναν γνωστό ότι ο Τυραννόσαυρος Rex δεν ήταν ένα είδος αλλά μάλλον υπήρξαν άλλα δύο. Τώρα ανακαλύφθηκε στην Κίνα ένα καινούριο είδος δεινόσαυρου στεγόσαυρου, που πιθανολογείται ότι είναι το αρχαιότερο στον κόσμο.

    Πιο αναλυτικά, Κινέζοι και Βρετανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν στην Κίνα έναν σχετικό μικρό (μήκους 2,8 μέτρων από τη μύτη έως την ουρά) αλλά τρομερό στην όψη στεγόσαυρο, τον Μπασανόσαυρο. Οι στεγόσαυροι αναγνωρίζονται από τις μεγάλες κεράτινες πλάκες στην πλάτη τους, τη μακριά ουρά τους και το μικροσκοπικό κεφάλι τους. Ήταν τετράποδοι, φυτοφάγοι και απολιθώματά τους έχουν βρεθεί σε όλες τις ηπείρους πλην Αυστραλίας και Ανταρκτικής.

    Αυτό το είδος ζούσε στη Γη πριν περίπου 168 εκατομμύρια χρόνια στη διάρκεια της Μέσης Ιουρασικής Περιόδου. Πρόκειται για τον αρχαιότερο στεγόσαυρο που έχει ανακαλυφθεί στην Ασία και ίσως σε όλο τον κόσμο, κάτι που δείχνει ότι γενικότερα οι στεγόσαυροι πιθανώς πρωτοεμφανίστηκαν στην Ασία.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανατρέπονται όσα γνωρίζαμε για τον Τυρανόσαυρο Rex! Για διαφορετικά είδη μιλούν οι επιστήμονες (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles