17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Μπήκαν οι υπόγραφες για εγκατάσταση σε όλη την Κύπρο καμερών επιτήρησης της τροχαίας

    Υπογράφτηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών ως Αναθέτουσα Αρχή και από την εταιρεία Conduent State & Local Solutions, Inc., ως Αναδόχου εταιρείας, το Συμβόλαιο για τη μελέτη, εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Στην τελετή υπογραφής του Συμβολαίου παρέστησαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννης Καρούσος και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Έμιλυ Γιολίτη.

    Το έργο αφορά τη μελέτη, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του συστήματος Φωτοεπισήμανσης σε παγκύπρια βάση και περιλαμβάνει ενενήντα (90) σταθερές κάμερες σε τριάντα (30) τοποθεσίες και είκοσι (20) κινητές κάμερες. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σύστημα φωτοεπισήμανσης, πέραν από την καταγραφή της υπέρβασης στο όριο ταχύτητας θα επεξεργάζεται και θα καταγράφει επιπρόσθετες παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, μεταξύ των οποίων, τη μη χρήση της ζώνης ασφάλειας, τη μη χρήση κράνους από μοτοσικλετιστές, τη χρήση κινητού τηλεφώνου, τη μη συμμόρφωση με το φωτεινό σηματοδότη όταν το χρώμα είναι κόκκινο και την παράβαση της γραμμής αναμονής στα φώτα τροχαίας.

    Το έργο θα υλοποιηθεί σε τρείς φάσεις, ως εξής:

    • Η Πιλοτική φάση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, περιλαμβάνει τη λειτουργία τεσσάρων (4) κινητών καμερών και την εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων (4) σταθερών καμερών σε μία (1) τοποθεσία. Επιπλέον θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει το κέντρο  περισυλλογής και επεξεργασίας των παραβάσεων όπου θα αρχίσουν να εκδίδονται ειδοποιήσεις / κλήσεις οι οποίες θα αποστέλλονται στους παραβάτες.  Η φάση αυτή θα λειτουργήσει πιλοτικά για 3 μήνες.
    • Η Πρώτη φάση που θα ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών από την ολοκλήρωση της πιλοτικής φάσης, δηλαδή σε 15 μήνες από σήμερα,  θα περιλαμβάνει τη λειτουργία ακόμη (16) κινητών καμερών και εγκατάσταση και λειτουργία ακόμη είκοσι (20)  σταθερών καμερών σε ακόμα έξι (6) τοποθεσίες.
    • Η Δεύτερη φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης περιλαμβάνει την εγκατάσταση επιπρόσθετων εξήντα έξι (66) σταθερών καμερών (90 στο σύνολο) σε ακόμα είκοσι τρείς (23) τοποθεσίες. Το κέντρο περισυλλογής και επεξεργασίας παραβάσεων θα έχει πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα που απαιτείται για την ικανοποιητική παροχή των απαιτούμενων υπηρεσιών.

    Το ποσό του Συμβολαίου ανέρχεται στα €34,076,970.00 συν Φ.Π.Α. Τα €8 εκατομμύρια περίπου αφορούν στην προμήθεια, και εγκατάσταση του εξοπλισμού ενώ τα υπόλοιπα €26 εκατομμύρια περίπου αφορούν τη συντήρηση και λειτουργία του εξοπλισμού περιλαμβανομένης και της παράδοσης των κλήσεων από τον Ανάδοχο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles