16.7 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
More

    “Μπλόκο” στην εξαγωγή AI chips προς την Κίνα εξετάζουν οι ΗΠΑ

    Νέους περιορισμούς στις εξαγωγές chips τεχνητής νοημοσύνης προς την Κίνα σκέφτονται να επιβάλουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται πηγές εξοικειωμένες το θέμα.

    Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν περισσότερο από 2%, ενώ της Advanced Micro Devices (AMD) περίπου 1,5%. Το υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να σταματήσει τις αποστολές chip που κατασκευάζονται από την Nvidia και άλλες εταιρείες σε πελάτες στην Κίνα, ξεκινώντας από τον Ιούλιο, αναφέρει το δημοσίευμα. Η Nvidia, η Micron και η AMD είναι μεταξύ των κατασκευαστών ημιαγωγών των ΗΠΑ που βρέθηκαν εν μέσω των διασταυρωμένων πυρών της Κίνας και της κυβέρνησης Biden.

    Τον Σεπτέμβριο, η Nvidia είχε δηλώσει ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ζήτησαν από την εταιρεία να σταματήσει να εξάγει δύο κορυφαία computing chips για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.  Μήνες αργότερα, η Nvidia, υπό την ηγεσία του Jensen Huang, δήλωσε ότι θα προσφέρει ένα νέο προηγμένο chip που ονομάζεται A800 στην Κίνα για να ανταποκριθεί στους κανόνες ελέγχου των εξαγωγών. Η εταιρεία τροποποίησε επίσης το κορυφαίο chip H100 στις αρχές του τρέχοντος έτους, για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς.

    Ωστόσο, οι νέοι περιορισμοί που εξετάζει το υπουργείο θα απαγορεύσουν την πώληση ακόμη και chip A800 χωρίς ειδική άδεια εξαγωγής των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Προγραμματιστής δημιούργησε ChatGPT για τα “αρχαία” Windows 3.1

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles