20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Μπορείς να χρησιμοποιείς τα Windows 98 ως κύριο OS το 2017; Και όμως γίνεται! (στο περίπου)

    Όποιοι από εμάς έχουν προλάβει τα Windows 98, σίγουρα θα συμφωνούσαμε στο γεγονός ότι ήταν ένα υπέροχο λειτουργικό σύστημα για την εποχή του. Έφερε σημαντικές αλλαγές σε κάθε τομέα σε σχέση με τα Windows 95 και φαίνονταν τεχνικά προηγμένο. Σήμερα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πεπαλαιωμένο λειτουργικό σύστημα, ωστόσο ένας άνδρας (με το ψευδώνυμο Oldtech81) θέλησε να διαπιστώσει αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθημερινή βάση στο κύριο PC του.

    2017-02-28-image-10

    Χωρίς να θέλει να «κλέψει», πήρε την απόφαση να χρησιμοποιήσει ένα PC εκείνης της εποχής. Ο λόγος για το Compaq Armada e500 laptop, το οποίο, έπειτα από ορισμένες δυσκολίες στην εκκίνηση, κατάφερε τελικά να μπει στο λειτουργικό σύστημα.

    Η μεγάλη πρόκληση που θέλησε να αντιμετωπίσει και να διαπιστώσει ο χρήστης ήταν αν μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τις καθημερινές του ανάγκες και ψυχαγωγία. Η αναπαραγωγή μουσικής και η θέαση ταινιών αποδείχθηκε εύκολη διαδικασία, όπως πίσω στο 1998, και βασικές εφαρμογές, όπως Word και Excel, επίσης λειτουργούσαν καλά.

    Η πραγματική πρόκληση ήταν να σερφάρει στο Διαδίκτυο. Από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε το KernelEx για λόγους συμβατότητας, το PC μπόρεσε να τρέξει Opera 11, ωστόσο υπηρεσίες όπως το Gmail και το Youtube δεν μπορούσαν να φορτώσουν κανονικά. Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας υπηρεσίες downloading των Youtube videos, μπορούσε να τα «σώσει» στο μηχάνημα και να τα αναπαράγει τοπικά. Φυσικά, πολλές ιστοσελίδες, όπως Reddit και διάφορες άλλες κοινότητες των forums, λειτουργούσαν μια χαρά.

    Ακόμη, ο Oldtech81 έτρεξε ορισμένα παιχνίδια, όπως Duke Nukem, Grand Theft Auto και Carmageddon, χωρίς κανένα πρόβλημα. Πραγματικά, είναι ένα όμορφο flashback που μας θυμίζει εκείνες τις θρυλικές εποχές της προηγούμενης δεκαετίας. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και ετοιμαστείτε για ένα σύντομο ταξίδι νοσταλγίας.

    https://www.youtube.com/watch?v=dA58zWmQfC4

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles