21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    ΜΤΝ και Huawei συνεργάζονται για την ανάπτυξη του 5G στην Κύπρο

    Ο CEO της ΜΤΝ κ. Θάνος Χρονόπουλος σε χειραψία με τον Philip Gan. Αριστερά ο CTIO της ΜΤΝ κ. Γιάννης Μιχαηλίδης και δεξιά ο Jacky Chen Greece Offıce Country Manager
    Ο CEO της ΜΤΝ κ. Θάνος Χρονόπουλος σε χειραψία με τον Philip Gan. Αριστερά ο CTIO της ΜΤΝ κ. Γιάννης Μιχαηλίδης και δεξιά ο Jacky Chen Greece Offıce Country Manager

    Τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με αντικείμενο την ανάπτυξη δικτύου 5G στην Κύπρο, αρχικά μέσω κοινών ερευνητικών δοκιμών και στη συνέχεια σε εμπορικό επίπεδο, ανακοίνωσαν σήμερα η ΜΤΝ Κύπρου και η Huawei.

    Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη χθες στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2019 που διεξάγεται στην Βαρκελώνη, πρόκειται να οργανωθεί μια ειδική ομάδα εργασίας που θα μοιραστεί την τεχνογνωσία για το περίφημο 5G global ecosystem και παράλληλα να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για ομαλή εισαγωγή και ανάπτυξη 5G δικτύου στη χώρα.

    Ο CEO της MTN, κ. Θάνος Χρονόπουλος δήλωσε σχετικά: «Στη νέα της εποχή, η ΜΤΝ είναι πιο γρήγορη, πιο ευέλικτη και πιο δυναμική. Η συνεργασία μας εισάγει στο προηγμένο παγκόσμιο οικοσύστημα του 5G και ανοίγει το δρόμο για το τεχνολογικό μέλλον της Κύπρου. Είμαστε εδώ πρόθυμοι και έτοιμοι να παίξουμε το ρόλο μας στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής που οφείλει να αναβαθμίσει δραστικά το αποτύπωμα του νησιού στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της περιοχής».

    O Philip Gan, Vice President CEE & Nordic Region, Huawei ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τη σύναψη της νέας αυτής στρατηγικής συνεργασίας με την ΜΤΝ Κύπρου αποδεικνύεται ότι οι ευρωπαϊκές αγορές εστιάζουν πρώτα και κύρια στην ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας προκειμένου να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της νέας εποχής».

    Να σημειωθεί ότι η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΜΤΝ Κύπρου – η Monaco Telecom – που είναι τηλεπικοινωνιακός πάροχος του Πριγκιπάτου του Μονακό και παρέχει υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ίντερνετ και τηλεόρασης, ανακοινώσε τoν περασμένο Σεπτέμβριο ότι θα προχωρήσει στην πλήρη ανάπτυξη δικτύου 5G στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles