25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Το “Μουσείο ήχων που απειλούνται με εξαφάνιση” του Brendan Chilcutt στο Διαδίκτυο μας γεμίζει νοσταλγία

    Ο Brendan Chilcutt είχε μία ιδέα που, εδώ και δυόμιση χρόνια, έχει ξεκινήσει να υλοποιεί. Να δημιουργήσει ένα “Μουσείο ήχων που απειλούνται με εξαφάνιση” στο Διαδίκτυο.

    museum-of-endangered-sounds

    Και το savethesounds.info το οποίο το “στεγάζει” θα σας γεμίσει νοσταλγία με τα “εκθέματά” του, που δεν είναι άλλα από τους ήχους αγαπημένων “παλιών” τεχνολογιών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού που δε χρησιμοποιούμε πια. Μπείτε στο site και πειραματιστείτε με τα “thumbnails”, στα οποία μπορείτε να κάνετε κλικ για να ακούσετε τους διαθέσιμους ήχους, αλλά και να τους σταματήσετε με τον ίδιο τρόπο.

    Τι θα βρείτε ανάμεσά τους; Τον ήχο των πλήκτρων μίας γραφομηχανής που θα σας γυρίσει στην εποχή που ίσως παίζατε μ’ αυτή των γονιών σας στα παιδικά σας χρόνια. Τον ήχο των δίσκων βινυλίου όταν η βελόνα του πικάπ διάβαζε τα αυλάκια τους, τον ήχο μίας δισκέτας όταν τη “φορτώνατε” στο drive του υπολογιστή σας. Τον ήχο που έκανε το τηλέφωνο στο σπίτι της γιαγιάς όταν βάζατε το δάκτυλο στο καντράν και το γυρίζατε. Ακόμη και τον πιο πρόσφατο ήχο του… κλασικού ringtone της Nokia στα παλαιότερα της κινητά.

    museum-of-endangered-sounds2

    Ανάλογα με την ηλικία σας, κάποιοι από τους ήχους θα σας “ζωντανέψουν” περισσότερες μνήμες και κάποιοι λιγότερες. Όλοι όμως είναι ξεχωριστοί, αποτελώντας μοναδικά “εκθέματα” που αξίζει να υπάρχουν στο Διαδίκτυο, ακόμη κι αν δεν τους ακούμε πια στην πραγματική μας ζωή.

    Ο Brendan Chilcutt σκοπεύει να συνεχίσει να επεκτείνει το “μουσείο” του ψάχνοντας για ήχους έως το 2015 και, στο χρονοδιάγραμμα που έχει κάνει, πιστεύει πως θα χρειαστεί άλλα 7 χρόνια για να τους περάσει online.

    Μπείτε στο savethesounds.info και παίξτε με τα thumbnails του site του. Ο Brendan προτείνει ακόμη και να τα ενεργοποιήσετε όλα μαζί για μία ιδιαίτερη… “industrial” μουσική σύνθεση. Το αποτέλεσμα θα είναι μία “πανδαισία” παλιάς τεχνολογίας, που δεν ξέρουμε για πόση ώρα θα αντέξετε, σίγουρα, πάντως, θα σας φέρει νοσταλγική διάθεση…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles