21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    MWC 2012: Όλες οι πληροφορίες για τις συσκευές που θα ανακοινωθούν λίγο πριν την πρεμιέρα…

    Οι ημέρες πλησιάζουν… Το Mobile World Congress 2012 (MWC 2012), το μεγαλύτερο “mobile” event που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι προ των πυλών. Την επόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, το συνέδριο ξεκινάει στη Βαρκελώνη και όλο το τεχνολογικό μας ενδιαφέρον στρέφεται στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Ευτυχώς, πάντως, οι “διαρροές” συσκευών είναι ήδη αρκετές, έτσι μπορούμε από τώρα να συζητάμε τι περιμένουμε να δούμε την επόμενη εβδομάδα.


    Samsung

    Samsung Galaxy Tab 2 (7.0)

    Η κορεατική εταιρεία έχει κυρίως τραβήξει την προσοχή με κάτι που ΔΕ θα δείξει στη Βαρκελώνη. Το πολυαναμενόμενο Samsung Galaxy S III, το οποίο η εταιρεία προσανατολίζεται να παρουσιάσει σε ξεχωριστό event (ναι αυτό μας θυμίζει κάτι από Apple). Τι θα δούμε όμως στο συνέδριο από τη Samsung; Καταρχήν, το Samsung Galaxy Tab 2 (7.0), το οποίο παρουσιάστηκε προσφάτως. Επιπλέον, οι φήμες θέλουν να ανακοινώνεται μία 10ιντση έκδοση του Samsung Galaxy Note με γραφίδα βεβαίως-βεβαίως, ενώ δε θα πρέπει να μας κάνει έκπληξη αν ενσωματώνει μία τετραπύρηνη version του επεξεργαστή Exynos. Το “παρών” θα δώσουν πάντως σίγουρα και τα πιο “προσιτά” Samsung Galaxy Ace 2 & mini 2 τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί.

    HTC

    HTC One X

    Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι το teaser της ταϊβανέζικης εταιρείας στο Facebook με την αντίστροφη μέτρηση έως τη μέρα που ξεκινάει το συνέδριο. Τι όμως θα δούμε στη Βαρκελώνη; Οι πληροφορίες θέλουν την HTC να ανακοινώνει το πρώτο της τετραπύρηνο μοντέλο με την ονομασία One X (γνωστό με την κωδική ονομασία “Endeavor”), όπως επίσης και άλλα μοντέλα: αυτό με την κωδική ονομασία “Ville” που θα κυκλοφορήσει πιθανώς ως One S, αλλά και το “Primο” που θα κυκλοφορήσει πιθανώς ως One V.

    Nokia

    Nokia Pure View Innovation Teaser

    Όποιος πιστεύει ότι οι Φινλανδοί θα ανακοινώνουν μόνο Windows Phone κινητά από εδώ και πέρα, είναι γελασμένοι. Φαίνεται ότι το Symbian θα μας απασχολήσει και στο φετινό συνέδριο, με τις περισσότερες φήμες να αναφέρονται στο Nokia 803, το διάδοχο του N8. Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι αυτό θα είναι και το περίφημο super camera phone των Φινλανδών για το οποίο έχει κυκλοφορήσει το περιβόητο “Pure View” teaser τις προηγούμενες ημέρες. Όπως και να έχει, όμως, σίγουρα θα υπάρχουν και Windows Phone ανακοινώσεις. Η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση των WP με την ονομασία “Tango” στο MWC 2012, μία έκδοση η οποία θα εστιάζει στην υποστήριξη από την πλατφόρμα hardware με χαμηλότερες προδιαγραφές (για παράδειγμα ακόμη και 256RAM), λαμβάνοντας υπόψη και τη σημασία που δίνει, έτσι κι αλλιώς, η Nokia σε αναπτυσσόμενες αγορές. Οι φήμες θέλουν τους Φινλανδούς να παρουσιάζουν το low-end Nokia Lumia 610 και ίσως την ευρωπαϊκή εκδοχή του Nokia Lumia 900, χωρίς φυσικά την υποστήριξη για δίκτυα LTE.

    Sony

    Sony Xperia U

    Ξεχάστε τη Sony Ericsson, τώρα πια έχουμε τη Sony μόνη της και στα κινητά. Και απ’ ό,τι φαίνεται τα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας είναι μεγάλα και για το MWC 2012. Οι φήμες αναφέρονται σην ανακοίνωση του Xperia U το οποίο θα είναι μία “σκάλα” πιο κάτω από το ήδη γνωστό Xperia S, αλλά και του Xperia Sola με οθόνη 4.7 ιντσών. Όσο για κάποιες πληροφορίες που θέλουν τη Sony να παρουσιάζει και Windows Phone μοντέλο, βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες, χωρίς πάντως κάτι να είναι σίγουρο…

    LG

    LG Optimus 4X HD

    Στην περίπτωση της LG δεν έχουμε και πολλές απορίες σχετικά με τις συσκευές που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο, καθώς οι περισσότερες έχουν ήδη ανακοινωθεί: Έχουμε και λέμε Optimus VUOptimus L-StyleOptimus 3D Max, αλλά και το τετραπύρηνο Optimus 4X HD θα δώσουν το παρόν στη Βαρκελώνη. Τώρα, αν θα έχουμε κι άλλη έκπληξη δεν ξέρουμε, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται.

    Motorola

    H αμερικανική εταιρεία δε δίνει συνήθως τόσο μεγάλη βαρύτητα στο ευρωπαϊκό συνέδριο, ούτε και έχει προγραμματίσει κάποια συνέντευξη τύπου στη Βαρκελώνη, ίσως όμως κάνει την έκπληξη με ανακοινώσεις. Κάποιοι μάλιστα θέλουν να παρουσιάζει τη νέα έκδοση του Moto Blur user interface της, ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι ίσως παρουσιάσει το πρώτο της smartphone με τον επεξεργαστή Medfield της Intel. Σε μερικές ημέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα.

    Huawei

    Huawei Ascend D1 Q

    Οι Κινέζοι παίζουν ολοένα και δυνατότερα στην αγορά κινητής… Η Huawei φαίνεται ότι ετοιμάζεται να χτυπήσει στη Βαρκελώνη με τετραπύρηνο smartphone και συγκεκριμένα το Ascend D1 Q. Επιπλέον, φαίνεται ότι θα κάνει πρεμιέρα και το 10ιντσο Huawei MediaPad 10.

    ZTE

    ZTE Mimosa X

    Τρεις διαρροές υπάρχουν μέχρι στιγμής από τη ZTE. To διπύρηνο Mimosa X με επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2, οθόνη 4.3 ιντσών και Android Ice Cream Sandwich καθώς και τα PF200 και N910 επίσης με Ice Cream Sandwich.

    Λοιποί κατασκευαστές

    Φαίνεται ότι οι Ιάπωνες κάνουν επέλαση στην Ευρώπη φέτος. Έτσι, η Panasonic, μετά από καιρό, επανέρχεται στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας με το Eluga, ένα διπύρηνο smartphone με οθόνη 4.3 ιντσών που σύντομα θα λάβει το Ice Cream Sandwich. Επιπλέον, ακόμη ένας Ιάπωνας κατασκευαστής, η Fujitsu φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει με το smartphone της. Η ταϊβανέζικη Acer, από την άλλη, ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο της smartphone CloudMobile,  με οθόνη 4.3 ιντσών και λειτουργικό σύστημα Ice Cream Sandwich.

    Πηγή: The Verge

    to be updated

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles