21.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    MWC 2024 GLOMO Awards: Όλες οι υποψηφιότητες!

    Με δυνατές υποψηφιότητες θα ξεκινήσει το Mobile World Congress (MWC) 2024 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις 26 Φεβρουαρίου και ήδη υπάρχει η νέα λίστα με όλους τους υποψήφιους τα Global Mobile Awards (GLOMO) σε διαφορετικές κατηγορίες. Όπως έχει γίνει γνωστό από την GSMA, οι συσκευές θα αναδειχθούν νικητήριες σε διαφορετικές κατηγορίες που περιλαμβάνουν Mobile Tech, Digital Everything, Device, Tech4Good, Government Leadership και Outstanding Achievement.

    Αρχικά, ας δούμε τους υποψηφίους για το βραβείο “Best Smartphone”. Το GLOMO περιορίζει τις υποψηφιότητες στα μοντέλα Apple iPhone 15 Pro, τη σειρά Google Pixel 8, το OnePlus Open, το OPPO Find N3, τη σειρά Samsung Galaxy S23 και το Samsung Galaxy Z Flip 5. Είναι ωραίο να βλέπεις την μάχη που δίνουν τα foldables με τα συμβατικά smartphones.

    Όσον αφορά το βραβείο “Breakthrough Device Innovation”, έχουμε μερικά γνωστά ονόματα στη σύνθεση των υποψηφίων. Η Google βρίσκεται στο επίκεντρο για την ικανότητα απεικόνισης AI και την αφοσίωσή της στην παροχή εκτεταμένων ενημερώσεων λογισμικού για τηλέφωνα Pixel. Επιπλέον, η κινεζική εταιρεία Honor έχει κερδίσει μια θέση για την καινοτόμο τεχνολογία διπλής μπαταρίας πυριτίου-άνθρακα στο Magic V2.

    Το OnePlus Open, με το OxygenOS 13.2 Open Canvas και το OPPO Find N3, εξοπλισμένο με ColorOS 13.2 Canvas Shift, είναι επίσης μεταξύ των υποψηφίων, καθώς και τα δύο προσφέρουν ουσιαστικά την ίδια λειτουργικότητα για πολλαπλές εργασίες σε αναδιπλούμενα τηλέφωνα . Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η Qualcomm κέρδισε επίσης μια υποψηφιότητα με το τελευταίο της chipset, το Snapdragon 8 Gen 3.

    Η κατηγορία Device διαθέτει επίσης ένα άλλο βραβείο: “Best Connected Consumer Device”. Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει “μια καθημερινή καταναλωτική ηλεκτρονική συσκευή ή gadget που φέρνει νέες και έξυπνες εφαρμογές, αποτελεσματικότητες και λειτουργικότητα στον χρήστη .” Περιλαμβάνει κάμερες, gadgets, οικιακές συσκευές, κονσόλες παιχνιδιών, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και άλλα. Μια αξιοσημείωτη αναφορά σε αυτή την κατηγορία είναι το Samsung Galaxy Tab S9 Ultra.

    Στον μεγάλο θεσμό φέτος εισάγεται και ένα ολοκαίνουργιο βραβείο και μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του πρόσφατου ντόρου γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη στην τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας. Η νέα προσθήκη είναι το βραβείο “Best AI Innovation​”, εστιάζοντας στη  δυνατότητα χρήσης Generative A.I. στον κόσμο των smartphones.

    Μεταξύ των διεκδικητών είναι η Qualcomm, αναγνωρισμένη για το Qualcomm AI Engine, και η Pangu-Weather, αναγνωρισμένη για την ανάπτυξη του πρώτου μοντέλου πρόγνωσης καιρού με τεχνητή νοημοσύνη που ξεπερνά τις συμβατικές μεθόδους NWP.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles