24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    MWC 2024: Η Petnow έχει τον τρόπο για να βρει το χαμένο σου κατοικίδιο

    Οι περισσότεροι άνθρωποι πια έχουν βάλει τσιπ στα κατοικίδιά τους, έτσι ώστε να μπορούν να τα εντοπίσουν σε περίπτωση που χαθούν. Ωστόσο, η νοτιοκορεατική εταιρεία Petnow έχει μια νέα εφαρμογή που χρησιμοποιεί βιομετρική σάρωση και τεχνητή νοημοσύνη γι’ αυτό το σκοπό.

    Η ιδέα είναι ότι βγάζετε μια φωτογραφία του προσώπου και του σώματος της γάτας ή του σκύλου σας και την προσθέτετε στη βάση δεδομένων της Petnow. Αν το κατοικίδιό σας χαθεί, οποιοσδήποτε το βρει μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και να τις ανεβάσει στην εφαρμογή, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσπαθήσει να κάνει την αντιστοιχία. Όταν βγουν τα αποτελέσματα (βασισμένα στις φωτογραφίες και την τοποθεσία), μπορείτε να συνδεθείτε με τον άνθρωπο που βρήκε το κατοικίδιο μέσω της εφαρμογής για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητα πριν κανονίσετε να συναντηθείτε.

    Το γεγονός ότι είναι μη επεμβατικό και δεν απαιτεί το κατοικίδιό σας να φοράει λουράκι είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή, αλλά προϋποθέτει να εγγραφούν πολλοί για να γίνει επιτυχής. Η υπηρεσία ονομάζεται PetWayHome και πρόκειται να κυκλοφορήσει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles