23.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    MWC 2024: Μια λάμπα που μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση

    Καθώς οι άνθρωποι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, στερούνται τα φυσικά οφέλη που προσφέρει ο ήλιος. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα, μια χώρα με ηλιοφάνεια κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, ένα μεγάλο ποσοστό παρουσιάζει έλλειψη βιταμίνης D.

    Για το λόγο αυτό οι light therapy λάμπες έχουν γίνει δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Αυτές τις ημέρες μάλιστα, στο πλαίσιο του MWC, μια ολλανδική εταιρεία (δεδομένης της έλλειψης ηλιοφάνειας κατά τους χειμερινούς μήνες στην Ολλανδία) με την ονομασία Seaborough παρουσίασε μικρές συσκευές σχεδιασμένες για να αντικαταστήσουν τις μεγάλες λάμπες SAD. Φανταστείτε μία λάμπα να τοποθετείται δίπλα στον υπολογιστή και μια άλλη να κουμπώνει πάνω από την οθόνη, μοιάζοντας πολύ με ένα εξωτερικό webcam. Και οι δύο συνδέονται στη θύρα USB για τροφοδοσία.

    Δυστυχώς, οι συσκευές είναι προς το παρόν prototypes, καθώς η εταιρεία ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή ψάχνει για συνεργασίες για να αδειοδοτήσει την τεχνολογία.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles