23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    MWC 2024: Μήπως ο επόμενος οικιακός σου βοηθός θα μοιάζει με ολόγραμμα;

    Τις τελευταίες δεκαετίες, είδαμε μια μεγάλη εξέλιξη στον τρόπο που επικοινωνούμε, καθώς από το σταθερό τηλέφωνο στα σπίτια φτάσαμε στα αναδιπλούμενα smartphones. Παρά το γεγονός ότι το σημερινό smartphone έχει εντυπωσιακές δυνατότητες, υπάρχουν ακόμα περισσότερες αλλαγές μπροστά μας, αφού το router του μέλλοντος μπορεί να είναι ρομπότ – ψηφιακός βοηθός, εξαιρετικά μικρές και όμορφες συσκευές, ακόμη και ένα ολόγραμμα.

    Το “Concept T” της Deutsche Telekom, που παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress (MWC), συνδυάζει μια ποικιλία νέων και προηγμένων τεχνολογιών – όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το ολόγραμμα, το Wi-Fi sensing, το computer vision και το Web 3. Όλα αυτά μας επέτρεψαν να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το μέλλον.

    Υποθέτοντας ότι η AI, το Web 3, η μηχανική όραση και το XR θα έχουν σημαντική επιρροή στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, οι περιφερειακές συσκευές θα αναλάβουν άλλες μορφές και εργασίες.

    “Το Concept T ερευνά πώς το ολόγραμμα στην τηλεφωνία, μεταξύ άλλων, θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα,” δήλωσε η Claudia Nemat, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom για την Τεχνολογία και την Καινοτομία. “Όχι αύριο στα ράφια, αλλά στα μυαλά και τα εργαστήρια μας σήμερα.”

    Το “Concept Buddy” είναι ένα μικρό ρομπότ που δίνει πρόσωπο στην τεχνητή νοημοσύνη. , Με AI voice assistants υπακούει στη λέξη, αλλά μπορεί να ελέγχεται εξίσου εύκολα και μέσω χειρονομιών. Μπορεί να διακρίνει τα μέλη του νοικοκυριού. Αυτό επιτρέπει την προβολή ατομικών προφίλ χρηστών, όπως η εμφάνιση του προσωπικού ημερολογίου.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles