20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Runcible. Γνώρισε το στρογγυλό smartphone που θέλει να αλλάξει το μέλλον της κατηγορίας (MWC 2015)

    H Monohm είναι ένα startup από την Καλιφόρνια που πιστεύει ότι το νέο της smartphone έρχεται με design που μπορεί να αλλάξει το… μέλλον των αντίστοιχων συσκευών. Το Runcible είναι μία καινοτόμα πρόταση στο κομμάτι των smartphones, καθώς διαθέτει στρογγυλό -και όχι ορθογώνιο- design και σχήμα που παραπέμπει περισσότερο σε ένα… ρολόι τσέπης ή πυξίδα. Είναι άλλωστε εμπνευσμένο από αυτά τα gadgets γυρίζοντας 100άδες χρόνια πίσω στο παρελθόν, ώστε να βρει το design που θα μας απασχολήσει στο… μέλλον.

    Runcible-02

    Το όνομα Runcible προέρχεται από μία λέξη χωρίς κάποιο συγκεκριμένα νόημα που υπάρχει σε ποίημα του Άγγλου Edward Lear. Η πρωτότυπη στρογγυλή συσκευή έρχεται με ξύλινη πλάτη με κάμερα στο κέντρο της, καθώς και οθόνη στο μπροστινό της μέρος, παρά το “περίεργο” σχήμα της ωστόσο, μπορεί να εκτελέσει τις περισσότερες λειτουργίες που θα βρείτε σε ένα συμβατικό ορθογώνιο smartphone, όπως να πραγματοποιήσει κλήσεις, να στείλει μηνύματα, να τραβήξει φωτό ή να σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στο Web.

    Runcible-08

    Όλα αυτά, βέβαια, χωρίς να τρέχει εφαρμογές ή να διαθέτει κάποια home screen, αντιθέτως στηρίζει τη λειτουργία του σε σελίδες που έχουν σχεδιαστεί για mobile devices. To Runcible ενσωματώνει ένα λειτουργικό που βασίζεται στο Firefox OS της Mozilla, με κάποιες τροποποιήσεις από την Monohm.

    Runcible-03

    Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη πληροφορίες για την τιμή της, με την Monohm να σημειώνει ότι θα είναι αντίστοιχη ενός “premium” μοντέλου της αγοράς. Όπως σημειώνει, μάλιστα, πρόκειται για μία πρόταση που δε θα ξεχαστεί με το πέρασμα των ετών, καθώς διαθέτει parts που μπορούν να αφαιρεθούν, να επισκευαστούν ή να αναβαθμιστούν, ώστε να κρατήσετε το Runcible ακόμη και για… δεκαετίες. Για την Monohm είναι, άλλωστε, μία συσκευή που μπορεί να αποτελέσει το “οικογενειακό κειμήλιό” σας για το μέλλον και ως ένα τέτοιο προϊόν κατασκευάστηκε.

    Runcible-04

    Η αμερικανική εταιρεία θα επιδείξει για πρώτη φορά το Runcible στο MWC 2015 της Βαρκελώνης, ώστε οι επισκέπτες του να δουν από κοντά το πρωτότυπο concept του και μία διαφορετική συσκευή από τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν. Για να δούμε θα είναι μία ενδιαφέρουσα υλοποίηση που θα μας απασχολήσει στο μέλλον ή θα χαθεί στον “κυκεώνα” των concepts και προτάσεων που αντικρίζουμε καθημερινά;

    Runcible-01

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles