21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    FlexEnable. Η εύκαμπτη οθόνη που ενθουσίασε στο MWC 2016 (vid)

    Το μέλλον των έξυπνων κινητών και λοιπών wearables θέλει τις flexible οθόνες να πρωταγωνιστούν, έτσι στο MWC 2016 για ακόμη μία φορά concepts πάνω σε αυτή την τεχνολογία εντυπωσίασαν. Ένα απ’ αυτά αφορά την prototype display της αγγλικής εταιρείας FlexEnable, που δεν είναι φυσικά ακόμη εμπορικά διαθέσιμη, ωστόσο δύσκολο να μην εντυπωσιάσει από την πρώτη όψη.

    flexenable

    Η πρόταση που επέδειξε η εταιρεία στη Βαρκελώνη περιλάμβανε μόνο ένα demo που έτρεχε σε μία flexible οθόνη 4,7 ιντσών, με την εταιρεία να σημειώνει ότι η τεχνολογία της είναι πάντως έτοιμη, έτσι βρίσκεται σε συνομιλίες με κατασκευαστές ώστε να αναπτύξουν συσκευές πάνω σ’ αυτή.

    flex enable

    Η prototype πρόταση χρησιμοποιεί πλαστικά transistors για να επιτύχει το εύκαμπτο αποτέλεσμα, δημιουργώντας κάτι που η εταιρεία ονομάζει OLCD (organic liquid crystal) οθόνες. Η FlexEnable σημειώνει ότι μπορεί να πετύχει τις ίδιες αναλύσεις με τις κανονικές LCD, χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα ενέργειας και επιπλέον ευκαμπτα χαρακτηριστικά. Παρόλο που οι οθόνες αυτές δεν έχουν ακόμη λειτουργικότητα αφής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάνοντας tap σε ειδικά function buttons στις πλαϊνές πλευρές της συσκευής. Ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό είναι ότι αυτά τα transistors μπορούν να τυλιχθούν γύρω από… οτιδήποτε και επίσης έχουν επιπλέον χρήσεις πέρα από την τεχνολογία οθονών.

    Η FlexEnable έκανε στην έκθεση και επίδειξη λεπτών εύκαμπτων αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να τυλίγονται γύρω από ένα χερούλι πόρτας για αυξημένη ασφάλεια.

    Δείτε το video του The Verge για την πρόταση της FlexEnable από το MWC 2016

    the-verge-flex-enable

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles