22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    MyGovLive: εξυπηρέτηση πολιτών με τηλεδιάσκεψη από τα ΚΕΠ

    Μια νέα υπηρεσία που φέρει την ονομασία MyGovLive και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), παρουσιάστηκε σήμερα στο ΚΕΠ Μακαρίου, στην παρουσία του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκου Κόκκινου, και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδος κ. Κυριάκου Πιερρακάκη.

    Μέσω της υπηρεσίας MyGovLive, που σχεδιάστηκε για να λειτουργεί στα πρότυπα της ελληνικής πλατφόρμας myKEPlive, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν ραντεβού βιντεοκλήσης/τηλεδιάσκεψης με εκπρόσωπο των ΚΕΠ, την ημέρα και την ώρα της προτίμησής τους, ακολουθώντας τρία (3) απλά βήματα, που περιγράφονται στο σχετικό Εγχειρίδιο Χρήσης.

    Ωστόσο, στο παρόν στάδιο, το MyGovLive περιλαμβάνει μόνο μια υπηρεσία, και πιο συγκεκριμένα την υπηρεσία Ταυτοποίησης Προφίλ CY Login για Κύπριους Πολίτες,( η ταυτοποίηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών)  για την οποία μέχρι σήμερα ήταν απαραίτητη η φυσική επίσκεψη στα ΚΕΠ.

    Σε μεταγενέστερο στάδια, αναμένεται να γίνει εμπλουτισμός των υπηρεσιών που θα διεκπεραιώνονται μέσω του MyGovLive, με σκοπό την περαιτέρω διευκόλυνση των πολιτών.

    Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας του Υφυπουργείου με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδος, και συγκεκριμένα τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

    Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022, στον σύνδεσμο mygovlive.gov.cy, όπου οι πολίτες θα μπορούν να διευθετήσουν το ψηφιακό τους ραντεβού. Τα πρώτα διαθέσιμα ραντεβού θα μπορούν να διεκπεραιωθούν από 2 Μαΐου 2022.

    Διαβάστε επίσης

    > cyCompare App: Νέα εφαρμογή για σύγκριση των τιμών πώλησης των πακέτων σταθερής τηλεφωνίας, κινητής, ιντερνετ και τηλεόρασης στην Κύπρο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles