21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Να γιατί η Αυστραλία αλλάζει γεωγραφικές συντεταγμένες!

    Λόγω της κίνησης των τεκτονικών πλακών (θυμηθείτε τα σχολικά σας χρόνια) όλες οι ήπειροι μετακινούνται κάθε χρόνο. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ωκεανία και φυσικά το νησί της Αυστραλίας.

    Για την ακρίβεια η κίνηση της Αυστραλίας είναι 70 χιλιοστά κάθε χρόνο προς τα βορειοανατολικά. Μικρό το νούμερο θα μας πείτε. Κι όμως σε συστήματα υψηλής ακρίβειας όπως GPS και άλλα δορυφορικής πλοήγησης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

    kangaroo_sign

    Έτσι, η αναντιστοιχία που υπάρχει σε σχέση με αυτό που δείχνουν τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης αναγκάζει τη χώρα να ενημερώσει το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της! Το Geoscience Australlia έχει αναλάβει την ανανέωση των δεδομένων τα οποία έχουν παραμείνει ίδια από το 1994, παρά το γεγονός ότι η Αυστραλία έχει μετακινηθεί κατά …1,5 μέτρο από τότε.

    Σε μία εποχή που τα drones, τα αυτοκινούμενα οχήματα και όχι μόνο ανεβαίνουν συνεχώς, ενώ στη χώρα υπάρχουν ήδη τρακτέρ χωρίς οδηγό στις φάρμες και άλλα σύγχρονα συστήματα που βασίζονται στο GPS, μία τέτοια αναπροσαρμογή θεωρήθηκε κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Η επικαιροποίηση μάλιστα θα αφορά μία διόρθωση της τάξεως των 1,8 μέτρων για να παραμείνει ακριβές το σύστημα για κάποια χρόνια ακόμη!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles