14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Να γιατί θα είναι τόσο ακριβό το “iPhone X”!

    Οι πληροφορίες θέλουν την πιο ακριβή έκδοση του Apple iPhone X, της πιο ισχυρής πρότασης που θα ανακοινώσει η εταιρεία στο event της 12ης Σεπτεμβρίου να κοστίζει 1.199 δολάρια. Πρόκειται για “τσιμπημένη” τιμή, γιατί όμως αυτό το υψηλό κόστος;

    iPhone X Concept
    iPhone X Concept

    Σύμφωνα με μία έκθεση προς τους πελάτες της από την εταιρεία KGI Securities και τον αναλυτή Ming-Chi Kuο, η τιμή αυτή οφείλεται στο ότι η Apple πληρώνει την Samsung αδρά για τα OLED panels της συσκευής. Τα OLED panels έχουν το διπλάσιο κόστος από τα LCD που είχε το iPhone 7 και θα έχει το iPhone 7s (ή iPhone 8s, σύμφωνα με άλλες φήμες ονομασίας). Συγκεκριμένα, πιστεύεται ότι η Apple πληρώνει περίπου 120 με 130 δολάρια για κάθε OLED panel που παραλαμβάνει απο τη Samsung. Πρόκειται για πολύ περισσότερα χρήματα από τα 45 με 55 δολάρια που πλήρωνε για LCD panels.

    Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Apple αναζητά επί του παρόντος έναν δεύτερο προμηθευτή πάνελ OLED, όπως η LG. Ένας δεύτερος προμηθευτής όχι μόνο θα βοηθήσει τη Apple να διατηρήσει σταθερή ροή διάθεσης οθονών OLED, αλλά θα επιτρέψει επιπλέον στην εταιρεία να δημιουργήσει ανταγωνισμό μεταξύ των δύο προμηθευτών με βάση την τιμή.

    Οι οθόνες OLED της Samsung έχουν προκαλέσει προς το παρόν και κάποιους “πονοκεφάλους” στην Apple: Δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία 3D Touch, καθώς δεν ανταποκρίνονται στις διαφορές στην πίεση όπως οι οθόνες LCD. Η εταιρεία KGI αναφέρει ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Apple εγκατέλειψε την προσπάθεια να ενσωματώσει το Touch ID κάτω από την οθόνη. Ως αποτέλεσμα, στο iPhone X, η Apple έχει αντικαταστήσει το Touch ID με ένα σύστημα 3D αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιεί μια κάμερα για να ξεκλειδώσει το iPhone και να επαληθεύσει την ταυτοποίηση του Apple Pay.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles