16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Να παραιτηθεί ο Kotick ζητούν εργαζόμενοι της Activision Blizzard! Πληθαίνουν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης

    Εργαζόμενοι της μεγάλης εταιρείας video game Activision Blizzard βγήκαν στους δρόμους χτες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που λαμβάνουν χώρα στο εργασιακό τους περιβάλλον και φέρεται να γνώριζε ο CEO Bobby Kotick, χωρίς να προχωρήσει σε καμία απολύτως ενέργεια  για χρόνια.

    Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ένας αριθμός εργαζομένων συγκεντρώθηκε έξω από την Blizzard Entertainment, έχοντας αρκετά αιτήματα. Το κυριότερο από αυτά είναι να παραιτηθεί ο CEO της εταιρείας, αφού ο Kotick κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο για τα περιστατικά που ήρθαν στην αντίληψή του, με τις κατηγορίες να κάνουν λόγο ακόμα και για βιασμό.

    Φαίνεται μάλιστα πως υπάρχουν συγκεκριμένα συμβάντα που επιβαρύνουν και για τον ίδιο, αφού σύμφωνα με ισχυρισμούς κακομεταχειρίστηκε αρκετές γυναίκες υπαλλήλους. Ο ίδιος βέβαια έχει δηλώσει ότι δε γνώριζε τίποτα για τα περιστατικά.

    Οι διαμαρτυρίες πάντως έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα στη λειτουργία της εταιρείας, ξεκινώντας μια σειρά από έρευνες σχετικά με το πως διαχειρίζεται ανάλογης βαρύτητας περιστατικά. Την ίδια στιγμή η μετοχή της Activision Blizzard άρχισε να παίρνει την κατιούσα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΗΕ: Απαντά στην πρόκληση του Έλον Μασκ για την καταπολέμηση της πείνας

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles