11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Να πώς η Apple θα θερμαίνει σπίτια στη Δανία!

    Η Apple είναι μία από τις πιο “πράσινες” εταιρείες και το αποδεικνύει με κάθε αφορμή. Χθες ήταν η Ημέρα της Γης και φυσικά τα νέα των τελευταίων ημερών από το Cupertino δε θα μπορούσαν να μην είναι σχετικά. Έτσι, το νέο data centre της Apple στο Viborg της Δανίας θα μπορεί να προσφέρει θερμότητα σε σπίτια της περιοχής Jutland της χώρας, όπως σημείωσε σε σχετική αναφορά η αμερικανική εταιρεία.

    aarhus-jutland-denmark

    Όταν ολοκληρωθεί το νέο data center της Apple, το οποίο στηρίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως και τα υπόλοιπα, θα μπορεί να συλλέγει θερμότητα και να την “οδηγεί” στο τοπικό σύστημα τηλεθέρμανσης.

    Η εταιρεία με τη σειρά της θα τροφοδοτεί το data center της μέσω ενός συστήματος που δημιούργησε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Aarhus και μετατρέπει τα αγροτικά απόβλητα σε μεθάνιο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας. Η συνεργασία βέβαια θα είναι αμοιβαία επωφελής, καθώς ό,τι περισσεύει θα επιστρέφεται ως λίπασμα.

    Η οικολογική προσέγγιση μεγάλων εταιρειών είναι απαραίτητη στις μέρες μας και η Apple φαίνεται να την “υιοθετεί” σε μεγάλο βαθμό.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles