20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Να πώς η Infinity οθόνη των νέων Samsung Galaxy S8 / S8+ / Note 8 κάνει τη διαφορά

    Το χαρακτηριστικό των τελευταίων ναυαρχίδων της Samsung (Galaxy S8 / S8+/ Note 8) που κλέβει τα περισσότερα …βλέμματα δε θα μπορούσε να είναι άλλο από την Infinity οθόνη τους. Ας δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματά της.

    note 8

    Μεγάλη οθόνη, μικρό αποτύπωμα

    Οι νέες προτάσεις της Samsung έχουν μεγαλύτερη οθόνη από ποτέ με μικρότερο συνολικά “αποτύπωμα”, έχοντας διαστάσεις 5,8 ίντσες (S8), 6,2 ίντσες (S8+) και 6,3 ίντσες (Note 8), αντίστοιχα και ανάλυση 2960×1440 pixels. Η Super AMOLED οθόνη καλύπτει το 80% της εμπρόσθιας επιφάνειας των συσκευών, διαθέτει καμπύλες στις άκρες και ορατά μειωμένα bezels, ενώ φυσικά απουσιάζουν απ’ αυτήν τα φυσικά πλήκτρα.

    Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό hardware και software, το soft home key βρίσκεται πλέον κάτω από την οθόνη και έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιδρά στην πίεση, ακριβώς όπως ένα φυσικό button. Τα recent & back buttons μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο, ωστόσο τώρα είναι soft keys που μπορούν να προσαρμοστούν και σε διάφορα χρώματα. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι το άνω bezel των συσκευών περιέχει την εμπρόσθια κάμερα, το iris scanner και τους λοιπούς αισθητήρες, είναι κι αυτό εξαιρετικά μικρό, απογειώνοντας τη συνολική αισθητική τους. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Infinity οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 5 για προστασία από τις γρατζουνιές και λοιπές ατυχίες στη χρήση.

    infinity3

    Άψογη “κινηματογραφική” εμπειρία

    Για την άψογη “κινηματογραφική” -και όχι μόνο- εμπειρία φροντίζει το νέο 18.5:9 ratio το οποίο αναδεικνύεται στο multimedia περιεχόμενο, όπως ταινίες, gaming κ.ο.κ. Για να κερδίσουν ακόμη περισσότερα από την Infinity Display, οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν χειροκίνητα επιλογές μετατροπής video, όπως το Stretch που στρετσάρει το video οριζόντια ή κάθετα για να γεμίσει πλήρως την οθόνη ή το Crop to Fit που διατηρεί το αυθεντικό video ratio αλλά η εικόνα μεγεθύνεται ή περικόπτεται για να γεμίσει την οθόνη. Το gaming γίνεται επίσης καλύτερο με την Infinity Screen. Κάθε παιχνίδι που υποστηρίζει λειτουργία πλήρους οθόνης 18,5: 9 βελτιστοποιείται αυτόματα για να γεμίσει ολόκληρη την οθόνη, προσφέροντας βελτιωμένα οπτικά εφέ και πιο συναρπαστικό gameplay. Η αναλογία διαστάσεων μπορεί επίσης να ρυθμιστεί χειροκίνητα στα Game Tools settings..

    Καλύτερο multi-tasking

    Η οθόνη Infinity είναι βελτιστοποιημένη επίσης για χρήση πολλαπλών παραθύρων, με τη νέα επιλογή snap window και αυτή να ενισχύει το multitasking. Υπενθυμίζουμε ότι η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν μια συγκεκριμένη “περιοχή “από μια πρόσφατη εφαρμογή στο επάνω μέρος της οθόνης και να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την περιοχή κάτω από αυτήν για να δουλεύουν και να προβάλλουν περιεχόμενο άψογα.

    infinity

    Μεγαλύτερη διακριτικότητα

    Τέλος, η λειτουργία Gentle Notifications χρησιμοποιεί το Edge Lighting και ένα μικρό pop-up μήνυμα αντί για τις κλασικά μεγάλες αναδυόμενες ειδοποιήσεις σχετικά με εισερχόμενες κλήσεις ή μηνύματα, ώστε να μπορούν οι χρήστες να παραμείνουν επικεντρωμένοι στην ταινία ή το game τους.

    Συνολικά, η Infinity οθόνη και το σχεδόν bezel-less design των συσκευών της κορεατικής εταιρείας προσφέρει πολλούς “πόντους” στην εμφάνισή τους, επιτρέποντας στους χρήστες τους να βλέπουν και να κάνουν περισσότερα από ποτέ. Επιπλέον, οι “καμπύλες” της οθόνης καθιστούν καλύτερο το κράτημα των συσκευών απογειώνοντας τη χρηστικότητα. Πραγματική απόλαυση!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles