24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Να πώς ο Elon Musk σκοπεύει να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λος Άντζελες

    Ο Elon Musk θέλει να χτίσει περίπλοκα υπόγεια συστήματα οδικών αξόνων κάτω από τα μεγαλύτερα και πιο εκτεταμένα αστικά κέντρα των ΗΠΑ. Ίσως να μην είναι και το πιο μεγαλεπήβολο σχέδιό του, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε μιλήσει για τη ζωή στον Άρη. Αλλά η «The Boring Company», όπως αποκαλείται η ιδέα με το σύστημα των τούνελ, εξακολουθεί να είναι κάπως εξωφρενική. Και το βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου, έρχεται ακριβώς να δικαιολογήσει ακριβώς αυτή τη διαπίστωση.

    tunnel_boring_company_borer

    Σε αυτό, βλέπουμε ένα κόκκινο όχημα που μοιάζει πολύ με Tesla, να εγκαταλείπει την κίνηση του δρόμου και να εισέρχεται σε μια μεταλλική πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί σαν ένας ανελκυστήρας. Έτσι το αυτοκίνητο καταλήγει σε ένα «υπόγειο Λός Άντζελες» όπου μια άλλη μεταλλική κατασκευή το μεταφέρει μέσα από υπόγειους αυτοκινητόδρομους με ταχύτητες που αγγίζουν τα 124 μίλια ανά ώρα. Στο τέλος αυτού του βίντεο βλέπουμε και κάποια οχήματα που μοιάζουν σαν μέσα μαζικής μεταφοράς, να μεταφέρουν αρκετό αριθμό ανθρώπων και να μπαίνουν σε αυτό το υπόγειο σύστημα οδικών αξόνων.

    https://www.youtube.com/watch?v=u5V_VzRrSBI

    Φυσικά, το όλο concept απέχει αρκετά από το να πραγματοποιηθεί, ο Elon Musk όμως αναφέρει ότι εργάζεται πάνω σε αυτό εντατικά. Άγνωστο παραμένει πως θα υλοποιήσει το υπόγειο αυτό σύστημα οδικών αξόνων, αλλά αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να το κάνει πραγματικότητα, αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος που δραστηριοποιείται στην εξερεύνηση του σύμπαντος και στην ανάπτυξη ηλεκτρικών και ημι-αυτόνομων οχημάτων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles