21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Να πώς οι 7 κολοσσοί των social media εντείνουν τη μάχη κατά των fake news για τον κορωνοϊό

    Σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε αυτές τις μέρες είναι να διαβάζουμε fake news σχετικά με τον κορωνοϊό και να τρομοκρατούμαστε από αμφίβολης ακρίβειας ειδήσεις και λοιπή παραπληροφόρηση. Τα social media, δυστυχώς, αποτελούν πεδίο για τέτοια διασπορά και επιβάλλεται να κάνουν κινήσεις ώστε να εξασφαλίζουν την ποιότητα όσων βρίσκει κανείς δημοσιευμένα.

    Έτσι, σ’ αυτές τις κρίσιμες μέρες, επτά κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης συμφώνησαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να αποτρέψουν την ύπαρξη fake news σχετικά με τον κορωνοϊό. Την κοινή δήλωση υπογράφουν εταιρείες κολοσσοί και συγκεκρμένα οι Facebook, Google, Linkedin, Microsoft, Reddit, Twitter και Youtube.

    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “Συνεργαζόμαστε στενά για να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του COVID-19. Βοηθάμε εκατομμύρια ανθρώπους να παραμείνουν συνδεδεμένοι, ενώ, ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε με στόχο την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σχετικά με τον ιό, αναβαθμίζουμε το έγκυρο περιεχόμενο στις πλατφόρμες μας και μοιραζόμαστε κρίσιμες ενημερώσεις σε συνεννόηση με τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Προσκαλούμε και άλλες εταιρείες να μας ακολουθήσουν, καθώς εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε τις κοινότητές μας υγιείς και ασφαλείς”.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles