20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    NASA: Ναι, μπορεί να υπάρχει ζωή στον πλανήτη Αφροδίτη

    Έρευνα της NASA υποδεικνύει ότι τα όξινα σύννεφα της Αφροδίτης θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή. Για την ακρίβεια, βέβαια, μία μορφή απλής μικροβιακής ζωής.

    Venus-planet-animation

    Οι ερευνητές μελέτησαν κάποια ασαφή στοιχεία τα οποία συνθέτουν τα σκοτεινά “μπαλώματα” στα σύννεφα της Αφροδίτης, διαπιστώνοντας ότι αποτελούνται από θειικό οξύ και σωματίδια απορρόφησης φωτός. Τα μυστηριώδη “μπαλώματα” ή κηλίδες θα μπορούσαν να είναι άνθη φυκιών, όπως αυτά που υπάρχουν σε λίμνες και θάλασσες.

    Ο καθηγητής Rakesh Mogul και βιολογικός χημικός στο Πολιτειακό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, υποστήριξε ότι τα βακτήρια θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνα για το παρόν θειικό οξύ. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η Αφροδίτη είχε αρκετό χρόνο να αναπτύξει από μόνη της ζωή, κι αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύεται ότι συνέβη στον Άρη.

    Αν και η Αφροδίτη είναι παρόμοια σε μέγεθος και δομή με τη Γη, έχει μια παχιά, τοξική ατμόσφαιρα, ενώ οι αναβλύσεις πέρα ​​από τα σύννεφα φανερώνουν ηφαίστεια γεμάτα ζωή και παραμορφωμένα βουνά.

    “Στην γη ξέρουμε ότι η ζωή μπορεί να αναπτυχθεί σε πολύ όξινες συνθήκες, να τραφεί με διοξείδιο του άνθρακα και να παράξει θειικό οξύ”, ανέφερε ο Mogul.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε η Αφροδίτη, είχε κατοικήσιμο κλίμα, με νερό στην επιφάνειά της, για περίπου 2 δισεκατομμύρια χρόνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles