23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Νέα επιδότηση για την αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών!

    Πολλά είναι τα ελληνικά νοικοκυριά, που επιθυμούν να αντικαταστήσουν τις παλιές ηλεκτρικές τους συσκευές με πιο σύγχρονες, όμως δυσκολεύονται στην υλοποίηση του πλάνου για οικονομικούς κυρίως λόγους. Ένα νέο πρόγραμμα όμως, που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, έρχεται να δώσει αυτή την ευκαιρία σε κάθε σπίτι να αντικαταστήσει τις παλαιές ενεργοβόρες συσκευές με καινούριες, να μειώσει το κόστος ρεύματος και να βοηθήσει το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας καλύτερες οικοσκευές.

    Νέο πρόγραμμα αντικατάστασης συσκευών

    Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 σ΄ ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση.

    Ο υπουργός ανέφερε για παράδειγμα ότι οι πολίτες θα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα παλαιό ψυγείο ή ένα παλαιό κλιματιστικό που καταναλώνουν πολύ ρεύμα τονίζοντας πως έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί ο οδηγός του φιλόδοξου αυτού προγράμματος. Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών. Θα υπάρξουν αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια ιεράρχησης, ανέφερε ο κ. Σκρέκας. Ο υπουργός τόνισε πως το πρόγραμμα θα ξεκινήσει φέτος αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, διότι όποτε θα προκύπτουν πηγές χρηματοδότησης και κονδύλια θα αυξάνεται και η χρηματοδότησή του.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρχεται νέα οδηγία προς εταιρείες τεχνολογίας από την Ε.Ε. – Στόχος η καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles