21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Νέα εργαλεία για την καταπολέμηση της ανεργίας που φέρνει ο Covid-19 δημιουργεί το Facebook

    Δεδομένου ότι πολλές θέσεις εργασίας απειλούνται από την ύφεση που θα προκαλέσει η πανδημία του Covid-19 το Facebook προτίθεται να αναπτύξει νέα εργαλεία προκειμένου να συμβάλει στην καταπολέμηση της ανεργίας. Τα εργαλεία του Facebook είναι το Job Application Questions και το Covid 19 Employment Resources banner, τα οποία έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ανάσχεσης της λογικής των απολύσεων που μπορεί να προκύψουν λόγω του κορωνοϊού.

    Τα εργαλεία αυτά βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αλλά ήδη εκτιμάται ότι το Facebook είναι έτοιμο να τα χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Phone Arena.

    Το πρώτο εργαλείο, το Job Application Questions, είναι μια σειρά ερωτήσεων που θα έκανε κανείς σε έναν υποψήφιο εργαζόμενο και μπορεί να τις απαντά κανείς στο προφίλ του προκειμένου να μπορεί να γίνεται μία πρώτη επιλογή από τους ενδιαφερόμενους εργοδότες και να δείχνουν έτσι οι υποψήφιοι εργαζόμενοι τη διαθεσιμότητά τους, καθώς και άλλα στοιχεία.

    Το εργαλείο με το όνομα Covid-19 Employment Resources είναι ένα banner, μια διαδικτυακή διαφήμιση που ενημερώνει για όλες τις παροχές που δίνονται στους εργαζόμενους στις ΗΠΑ από τις Αρχές, στο πλαίσιο των ειδικών ενισχύσεων ή των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται εξαιτίας της πανδημίας. Το εργαλείο αυτό θα μπορούσε να προσαρμοστεί και σε άλλες χώρες, αποκτώντας τοπικό χαρακτήρα για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας των Κυβερνήσεων με τους πολίτες μέσα από το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

    Είναι προφανές ότι το Facebook δεν είναι ικανό να δώσει λύσεις σε όλα τα οικονομικά ζητήματα που εγείρονται μετά την εμφάνιση του ιού που έχει προκαλέσει προβλήματα οικονομικής και εργασιακής φύσης, αλλά είναι σημαντικό να γίνεται ανάληψη χρήσιμων πρωτοβουλιών εγκαίρως.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles