18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Νέα μέτρα προστασίας των χρηστών smartphone

    european parliament

    Νέα μέτρα για την προστασία των χρηστών smartphone, αλλά και την εφαρμογή ενός νέου υποχρεωτικού συστήματος προειδοποίησης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (112) προβλέπει η πολιτική συμφωνία στην οποίαν κατέληξαν το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση των Κοινοτικών κανόνων που διέπουν τις Τηλεπικοινωνίες στην Ε.Ε. Όσον αφορά τα smartphones, προβλέπεται ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση για την πρόληψη και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των συμβάντων ασφαλείας στους χρήστες. Επίσης, το σχέδιο συμφωνίας προωθεί τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια των τιμολογίων και τη δυνατότητα σύγκρισης των συμβατικών προσφορών. Στο πλαίσιο αυτό, υποχρεώνει τους παρόχους να ενημερώνουν τους καταναλωτές για να τους βοηθήσουν να παρακολουθούν καλύτερα τη χρήση του χρόνου ή του όγκου τιμολογίων. Οι συμβάσεις, που συνοδεύονται από συνοπτική και ευανάγνωστη περίληψη της σύμβασης, θα πρέπει να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών σε επιστροφές και αποζημιώσεις.

    Επιπλέον, ο χρήστης θα πρέπει να διατηρεί το δικαίωμα να μεταφέρει έναν αριθμό σε άλλο πάροχο για τουλάχιστον ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης της σύμβασης, εκτός εάν ο χρήστης παραιτηθεί ρητά από αυτό το δικαίωμα. Άλλες διατάξεις απαιτούν την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις συμβατικές πληροφορίες και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που πρέπει να παρέχονται στους χρήστες με αναπηρίες.

    Τέλος, καθιερώνεται ένα “αντίστροφο σύστημα 112” που θα ενημερώνει τους πολίτες μέσω SMS σε περίπτωση επικείμενων σοβαρών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών, όπως τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή. Επίσης, θα είναι δυνατή η αποστολή ειδοποιήσεων από εφαρμογές για κινητά και θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία γεωγραφικής εντοπισμού για ακριβέστερη θέση καλούντος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles