18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Νέα προβλήματα με την έλλειψη ημιαγωγών… Κίνδυνος για «μαϊμούδες» hardware components!

    Όπως ήδη θα έχετε πληροφορηθεί αυτή τη στιγμή, η έλλειψη ημιαγωγών έχει χτυπήσει όχι μόνο την βιομηχανία της τεχνολογίας αλλά και άλλες μεγάλες βιομηχανίες όπως αυτή των αυτοκινήτων. Οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, με την κατάσταση να μην δείχνει σημάδια εξομάλυνσης μέσα στη χρονιά που διανύουμε, ελπίζοντας ότι κάποιες αχτίδες φωτός θα φανούν μέσα στο 2022.

    Το ότι βέβαια οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα και υπάρχει σημαντική έλλειψη σε προϊόντα (όπως κονσόλες, αμάξια και GPUs), αυτό όπως όλα δείχνουν δεν είναι το μοναδικό… πρόβλημα! Σύμφωνα με το ZDNet, ελλοχεύει ο κίνδυνος ορισμένες εταιρείες να αναγκαστούν σε hardware εξαρτήματα που να μην ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρ ποιότητας που έχουν θέσει οι κατασκευαστές, ακόμη και σε fake products, τα οποία να μην έχουν τις ίδιες αντοχές με ένα κανονικό τεχνολογικό component. Όπως λειτουργεί η βιομηχανία ενδέχεται αρκετοί κατασκευαστές να στρέψουν το ενδιαφέρον τους σε components χαμηλότερης ποιότητας και έτσι τα τελικά προϊόντα να μην έχουν την ανάλογη ποιότητα και φυσικά τις ανάλογες αντοχές. Αν και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές έχουν τις άκρες τους, αυτό ενδέχεται να επηρεάσει τους μικρότερους manufacturers.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles