18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Νέα συσκευή μέτρησης του ζαχάρου καταργεί το τρύπημα του δαχτύλου

    Η τεχνολογία και η ιατρική ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια νέα συσκευή μέτρησης της γλυκόζης στο αίμα που καταργεί το τόσο ενοχλητικό τρύπημα του δαχτύλου, κάτι που θα ευχαριστήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. Μια ομάδα της σχολής Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο του Cardiff σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια «wearable» συσκευή, η οποία χρησιμοποιεί μικροκύματα για να ελέγξει τα επίπεδα γλυκόζης, εξαλείφοντας την ανάγκη για αίμα με το κλασσικό τρύπημα στο δάχτυλο. Η συσκευή συνδέεται στο δέρμα, δηλαδή «κολλάει» πάνω στο δέρμα, και μετράει συνεχώς τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα και αποθηκεύει τις μετρήσεις.

    δφ

    Τα μικροκύματα που χρησιμοποιεί η συσκευή δεν είναι τόσο δυνατά όσο αυτά του φούρνου μικροκυμάτων που έχουμε στα σπίτια μας. Όπως είπε ο Καθηγητής Adrian Porch σε συνέντευξη του, «η συσκευή χρησιμοποιεί μικροκύματα, αλλά τα επίπεδα είναι πολύ, πολύ χαμηλά. Καθόλου κοντά στα επίπεδα της γνωστής οικιακής συσκευής. Φανταστείτε ένα κινητό τηλέφωνο. Είμαστε σε επίπεδο πάρα πολύ πιο μικρό από αυτό.»

    Εφόσον οι παραδοσιακές συσκευές μέτρησης της γλυκόζης απαιτούν από τον χρήστη να τρυπήσει το δάχτυλο του για μια σταγόνα αίμα, αυτή η συσκευή «διώχνει» μακριά τον πόνο και την ενόχληση αυτής της διαδικασίας, ενώ όπως ήδη φαίνεται, οι ασθενείς είναι έτοιμοι και θέλουν να δοκιμάσουν την νέα συσκευή. Σε κλινική έρευνα για τον διαβήτη που διενέργησε ο Καθηγητής Stephen Luzio της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Swansea, 50 ασθενείς που χρησιμοποίησαν αυτή τη νέα συσκευή, σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις δοκιμές το καλοκαίρι.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles