12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Νέες AGON PRO esports οθόνες με HDR, HDMI 2.1 και 1ms GtG!

    Μια από τις κορυφαίες παγκοσμίως μάρκες οθονών gaming και ΙΤ αξεσουάρ, η AGON by AOC, κυκλοφόρησε πρόσφατα μια εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων για τους πιο απαιτητικούς και ανταγωνιστικούς gamers και esports παίκτες: την AGON PRO. Τώρα, η γκάμα επεκτείνεται με δύο επιπλέον οθόνες με εξαιρετικές προδιαγραφές: την 80 εκ. (31,5”) AG324UX (4K @ 144 Hz) με HDR400 και την 68,6 εκ (27’’) AG274FZ (FHD @ 260 Hz). Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν IPS panel για έντονα, ζωηρά χρώματα και χρόνο απόκρισης 1 ms GtG για εξαιρετικά ομαλή απεικόνιση ghosting-free.

    Οι θρύλοι της gaming κοινότητας αποκτούν επιτέλους πραγματικά θρυλικό εξοπλισμό. Για να πάρουν τη νίκη στο πεδίο της μάχης, οι θρύλοι δε δέχονται  συμβιβασμούς και χρειάζονται το διαθέσιμο εξοπλισμό υψηλότερου επιπέδου. Με τα νέα μοντέλα AGON PRO της AGON by AOC, οι esports pros, οι επαγγελματίες streamers και οι σκληροπυρηνικοί gamers θα διαπιστώσουν ότι με αυτές οι οθόνες δεν θα τους λείψει τίποτα.

    Η 31,5” AG324UX, προσφέρει τη βραβευμένη (reddot design Award) σχεδίαση 3-πλευρών χωρίς πλαίσιο. Το IPS Panel υψηλής απόδοσης με εγγενή ανάλυση 4K (3840 x 2160) μπορεί να φτάσει έως και έναν ρυθμό ανανέωσης 144 Hz (μέσω DisplayPort 1.4 με DSC). Χάρη στο ενσωματωμένο HDMI 2.1, η οθόνη είναι πλήρως συμβατή με τις κονσόλες νέας γενιάς, οι οποίες υποστηρίζουν 4K @ 120 Hz. Με το χρόνο απόκρισης  1 ms GtG και MPRT της AG324UX, οι παίκτες θα βιώσουν γρήγορο παιχνίδι ghosting-free, χωρίς προβλήματα όπως σκισίματα και τραύλισμα, χάρη στη συμβατότητα AMD FreeSync Premium Pro και NVIDIA G-Sync. H AG324UX παρέχει επίσης μια εξαιρετική παλέτα χρωμάτων με 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα και υποστηρίζει το 99,8% της γκάμας DCI-P3, ενώ υποστηρίζει και DisplayHDR 400 για ζωντανές εικόνες. Για να ολοκληρωθεί  η οπτικοακουστική εμπειρία, η οθόνη προσφέρει στερεοφωνικά ηχεία 8 W με ενίσχυση DTS.

    Ιδανικά κατάλληλη για την streaming κοινότητα, αυτή η μεγάλη οθόνη 31,5’’ περιλαμβάνει μια υποδοχή USBC με παροχή ισχύος 90 W για χρήση με φορητές συσκευές, ενώ η λειτουργία Picture-by-Picture επιτρέπει στον χρήστη να αξιοποιήσει στο έπακρο το μεγάλο καμβά 31,5’’. Με περιφερειακά συνδεδεμένα στον διανομέα USB 3.2 των 4 θυρών της οθόνης και χάρη στον ενσωματωμένο διακόπτη KVM, οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι για τον έλεγχο δύο υπολογιστών (π.χ. επιτραπέζιος/φορητός υπολογιστής ή υπολογιστής streaming).

    Για να επιδείξουν οι χρήστες το μοναδικό τους στυλ, η οθόνη προσφέρει φωτισμό RGB τόσο μπροστά όσο και πίσω, καθώς και προβολέα του  λογότυπου της AGON. Η στιβαρή βάση της οθόνης προσφέρει ευρύ φάσμα ρυθμίσεων ύψους, στροφής, περιστροφής και κλίσης για τη βέλτιστη εργονομική θέση. Για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της οθόνης εν κινήσει για διαφορετικά είδη, οι gamers μπορούν να χρησιμοποιήσουν το συμπεριλαμβανόμενο ενσύρματο τηλεχειριστήριο QuickSwitch ή το λογισμικό       G-Menu με άνεση, ενώ το OSD προσφέρει συγκεκριμένες δυνατότητες παιχνιδιού, όπως Game Colour (κορεσμός), Shadow Control, Frame Counter και Dial Point (crosshair overlay).

    H AG274FZ, 27”, προσφέρει λαμπρές προδιαγραφές για τους οπαδούς των παιχνιδιών FPS. Το γρήγορο IPS panel με την εγγενή ανάλυση FHD (1920 x 1080) παρέχει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz (μέσω DP 1.4), ο οποίος μπορεί να υπερχρονιστεί στα 260 Hz και με χρόνους απόκρισης 1 ms GtG. Η AG274FZ χρησιμοποιεί την ίδια βραβευμένη σχεδίαση, διαθέτει μια ασπίδα σκιάς και την ίδια στιβαρή βάση με ρυθμιζόμενο ύψος. Επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως o φωτισμός RGB που προσαρμόζεται από τον χρήστη, το QuickSwitch για εύκολες ρυθμίσεις OSD, τα δύο ηχεία 5W με ήχο DTS και o διανομέας USB 4 θυρών ενισχύουν περαιτέρω τη χρηστικότητα και την ευελιξία αυτού του μοντέλου. Για την εξάλειψη του τραυλισμού και των κολλημάτων, η οθόνη υποστηρίζει Adaptive-Sync. Για έντονα, φυσικά χρώματα, η οθόνη καλύπτει το 110,5% της γκάμας sRGB και έχει DisplayHDR 400 για υψηλό δυναμικό εύρος.

    Τα νέα μοντέλα της AGON PRO θα είναι διαθέσιμα το Σεπτέμβρη του 2021 με προτεινόμενη τιμή λιανικής:  AG324UX – 1139 € και AG274FZ – 489 €.

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles